E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

12.07.2022

Čeká vás dovolená v Česku?

Máme pro vás pár tipů, jak si ji užít naplno

 

Chcete letos ušetřit, nechce se vám cestovat nebo prostě chcete strávit dovolenou v Česku, ale ještě nemáte plán, kam vyrazit?

 

Máme pro vás pár tipů na zajímavá místa, která rozhodně stojí za poznání a také nějakou tu radu, jak si dovolenou v českých krajích užít skutečně naplno.
Ubytování v Česku ? jak vybrat to nejlepší?
První, co je důležité vyřešit, je ubytování. Pokud ještě teď nemáte ubytování na letní dovolenou, může to být trochu problém. Naštěstí existuje rovnou několik řešení.
Oblíbeným řešením českých dovolených jsou různé kempy, na které narazíte skoro na každém kroku a většinou mají alespoň pro jedno auto nebo stan místečko volné ? a pokud ne, bude volno v tom dalším. Nevýhodou kempu je samozřejmě mimo jiné i to, že si v něm neužijete příliš klidu.
Další možností je dovolená strávená na cestách se spaním v autě, ale to rozhodně není pro každého. Hotely jsou velkou ránou pro rozpočet, a i v nich kolikrát požadovaný klid nenajdete.
Ideálním řešením je tak pronájem chaty nebo chalupy,
kde budete mít vedle plného zázemí i vlastní klid a nemusíte se bát žádných nepříjemností.
Vodní nádrže, u kterých se budete cítit jako u moře
Nechce se vám k moři, ale chcete si užít přímořskou atmosféru? I tu Česko nabízí, a to u svých mnohých přehrad určených ke koupání a vodním sportům. Za zmínku stojí například oblíbená nádrž Lipno, která se nachází v jihočeském kraji.
Na Lipně si na své přijde skutečně každý. Největším mínusem jsou o něco vyšší ceny v podstatě za vše, protože se jedná o velmi oblíbený cíl nejen českých turistů.
Pokud si chcete užít trochu víc klidu, doporučujeme nádrž Nové mlýny v jihomoravském kraji, která se skládá ze tří nádrží (Věstonická, Novomlýnská a Mušovská), kde si užijete klidný odpočinek u vody, ale i vodních sportů.
Za zmínku stojí také "východočeské moře" - nádrž Rozkoš, která se nachází 30 kilometrů od Hradce Králové a koupání i dovolená jsou zde skutečným zážitkem.
Nezapomeňte ani na nádherné hrady a zámky
Kromě nádherné přírody může Česká republika nabídnout také nádherné hrady a zámky. Pokud se vydáte na nádrž Nové mlýny, určitě byste v Jihomoravském kraji neměli minout ani zámek Lednice, s překrásným interiérem, zahradami a směsí architektonických stylů.
Jižní Čechy jsou, co do hradů a zámků, kapitolou samy o sobě. Za zmínku stojí mimo jiné Český Krumlov, který se nachází poblíž Lipna.
Chcete načerpat více inspirace? Přečtěte si Hrady a zámky v ČR | Průvodce 2022.


Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19780)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13699)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13859)

• Last minute
18.1% (13221)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12684)

Celkem hlasů: 73243

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.