E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Středa, 01. 05. 2024
Svátek slaví je 1. Máj
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

R+B Privat

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Ubytování a stravování - Hledání

STATEK SELSKÝ DVŮR V RASPENAVĚ (Frýdlantský výběžek)

Adresa: 

Raspenava

 

Statek Selský Dvůr

Typ:

Ranč, farma

Adresa:

Jabloňová 678
463 61 Raspenava

Telefon:

+420 482 319 220

Fax:

+420 482 319 220

Mobil:

+420 606 913 163

E-mail:

selsky.dvur.rasp@quick.cz

www:

www.selskydvur.zde.cz

Počet lůžek 16 + 6Pokoj s WCPokoj s koupelnouPokoj s umyvadlemVeřejný telefonPokoj s rádiemStravováníZahradní restauraceSpolečná kuchyňGrilTelevizní místnostKlubovna
Taneční parket Sportoviště Tenisové kurty Stolní tenisPůjčovna kolJízdárnaJazykové znalostiInternet v objektuFax v objektuHlídané parkovištěAkceptujeme zvířata


Popis zařízení
Statek a pension Selský dvůr je situován v obci Raspenava ve Frýdlantském výběžku a nabízí pobyt na klidném místě v pěkné přírodě Jizerských hor. Je zachováno co nejvíce provozních částí tak, aby mohly dále sloužit svému účelu. Z původních pokojů pro sezónní dělníky bylo vybudováno 6 pokojů pro hosty, každý s vlastním sociálním zařízením. Celková kapacita je ideální na rodinnou rekreaci tj. 15 lůžek s možností 8 přistýlek. Ubytovací kapacita a služby jsou certifikovány: ?Ubytování v soukromí? dle doporučených standardů Ministerstva pro místní rozvoj ČR a ?Ekocertifikace? dle kritérií ECEAT CZ - / Evropské centrum pro Eko Agro turistiku .

Je zde krásná selská jizba v původním stavu s kachlovými kamny a vyřezávaným ostěním, z původního chléva pro 28 ks hovězího dobytka je velmi pěkná stylová restaurace s perfektní kuchyní / speciality české i světové kuchyně /.

Pro vyžití je na statku stolní tenis, šipky, stolní hry, venku hřiště na tenis, odbíjenou, nohejbal.

Jsou k vypůjčení mapy a průvodci po okolí i pro republiku, horská a trekingová kola.

Dětská zahrádka s pískovištěm, kolotočem, houpačkou, dětským bazénem a dalšími atrakcemi včetně hraček.

Snídaně je v ceně ubytování. Je zde možno posedět v restauraci, venku ?Pod kaštanem?, u grilu / dělají se selata, jehňata, kuřata nebo různé jiné speciality /.

Na statku se chová poměrně široký sortiment zvířat. Jsou to dva psi, pět koní, patnáct ovcí a koz, slepice, králíci, včely. Hosté mohou přijít do styku se všemi zvířaty, ale pouze v doprovodu obsluhy.

Na koních je možno jezdit pod sedlem nebo využít kočáru či v zimě saní. Samozřejmě je toto k dispozici i pro ostatní např. pro svatby, nebo i individuálně /po tel. domluvě/, pro začátečníky i pokročilé, v kruhu i do přírody.

Specifikace provozu:

celoroční

Počet pokojů:

6 pokojů

Kapacita lůžek:

15 + 8 přistýlek

Služby v místě a okolí
Pension se nachází v podhůří ?Jizerských hor? v obci Raspenava. Je to obec rozložená podél řeky ?Smědé? v délce asi 10 km. V místě je lékařská a stomatologická služba, nákupní centrum, restaurace, koupaliště, spojení po železnici a autobusem z Frýdlantu nebo Liberce směr Hejnice s výstupní zastávkou ?U mostu?. V polovině obce je most přes řeku a před mostem vpravo je odbočka na ?Vápenný vrch?, pod kterým stojí statek. Od mostu jsou vlastní směrové tabule a vzdálenost od mostu asi 200 m. Z nádraží je to 1,5 km a po domluvě zajistíme zdarma odvoz. Parkování je v uzavřeném dvoře bez nebezpečí poškození nebo odcizení.

Za pensionen je už jen volná příroda pro turistiku a volný čas. Jsou zde dobře značené turistické a cykloturistické trasy, je možno využít cykloautobusu na Smědavu ? hřebeny Jizerských hor s možností náhorních tras s již menším převýšením pro kola či běžky nebo tuto službu zajistíme my / v létě s koly a v zimě s běžkami /. Cesta zpět je z kopce a tím méně obtížná - cca 8 km /. Na sjezdové lyžování jsou upravené sjezdovky v Liberci na Ještědu a v Bedřichově ? oboje asi 25 km.

V dosahu dopravy jsou 5 km Lázně Libverda s obřím sudem, 4 km Hejnice ? krásný kostel a středisko duchovní obnovy v bývalém klášteře. Na druhém směru je 7 km Frýdlant ? s velmi pěkným zámkem z dvanáctého století, na radnici muzeum, ve městě pohyblivý betlém, zimní stadion s umělým ledem.

Půjčení kol, jízda na koni, koupání v Raspenavě, v okolí další menší přírodní vodní nádrže.

Při pensionu je zřízena cestovní agentura pro služby hostům pensionu i dalším zájemcům. Nabídka je široká a je zcela na požadavcích a přáních zákazníků. Každá skupina hostů nebo zájemců si sestaví sami program z komponentů námi nabídnutých a my je pomůžeme realizovat. Doprava na jednotlivé výlety nebo akce je možná námi zajištěným minibusem nebo vlastní dopravou s doprovodem našeho průvodce nebo bez něho dle přání.

Dále provozujeme:
Pension Selský dvůr

Tisk zařízení

 

POŘADANÉ AKCE V OBDOBÍ 01.05.2024 AŽ 01.06.2024:


Nebyly nalezené žádné akce nebo událostí.
 

Počasí

Čtvrtek 02.05.

25°C
12°C

Pátek 03.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20134)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13986)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14132)

• Last minute
18.1% (13531)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13016)

Celkem hlasů: 74799

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.