E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Úterý, 19. 03. 2024
Svátek slaví Josef
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Krajská města
Ubytování a stravování

Privat LUMIRO

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Města a obce

 

Zobrazit úřední desku obce

 

Ústí nad Labem

Ústecký kraj
Okres: Ústí nad Labem

 

Ústí nad Labem leží na soutoku Bíliny a Labe, mezi oblastí Českého středohoří a západní částí Krušných hor. Četné archeologické nálezy z okolí Stadic dokládají osídlení oblasti již před více než 20 000 lety. V roce 1987 bylo na svahu vrchu Rovného nad řekou Bílinou objeveno místo, kde žili lovci mamutů.

Město Ústí nad Labem bylo poprvé písemně zmíněno v roce 1056 v zakládacím aktu kapituly litoměřické. Původně zde stál královský hrad, v jehož podhradí vznikla slovanská osada a tržiště. V první polovině 13. století získalo Ústí statut královského města, čímž se zařadilo mezi tři nejstarší města v severních Čechách, vedle Litoměřic a Žatce. V roce 1426 se zde odehrála jedna z vítězných bitev husitských válek, kterou připomíná památník Na Běhání.

Svůj středověký ráz si město zachovalo až do 19. století. V té době se zde začal rozvíjet průmysl a v důsledku toho bylo středověké opevnění města zbořeno. Tragédií pro ústecko se staly nálety spojenců v roce 1945, kdy byla zničena celá čtvrť Ostrov. Poškozen byl také kostel Nanebevzetí Panny Marie, jehož věž se v důsledku zásahu bombou vychýlila téměř o 2 metry.

Přestože je Ústí nad Labem největším průmyslovým městem Severních Čech, v jeho okolí je velké množství přírodních zajímavostí. Turisticky atraktivní oblastí je CHKO České středohoří, jehož panorama tvoří charakteristické kuželovité vrchy sopečného původu.

 

FOTOGALERIE TURISTICKÝCH ZAJÍMAVOSTÍ

Zatím není k dispozici žádná fotografie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Počasí

Středa 20.03.

25°C
12°C

Čtvrtek 21.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19752)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13681)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13839)

• Last minute
18% (13201)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12668)

Celkem hlasů: 73141

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.