E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Kamenický Šenov

Za kvetoucí měsíčnicí

 

Dne 15.května 2010 se v Kamenickém Šenově uskuteční již 11.ročník turistické a cykloturistické akce Za kvetoucí měsíčnicí

 

Každým rokem v květnu putují účastníci této akce do přírodní rezervace Líska,kde je největší výskyt měsíčnice vytrvalé(lunária rediviva)v ČR.
Pro zájemce pěší turistiky jsou připraveny trasy 3,14,20,30 a 50km.Trasy 3,14 a 20 km jsou navíc obohaceny jízdou historickým autobusem RTO a patrovým londýnským autobusem Double Decker,kdy účastníky tyto autobusy odvezou ze startu v Kamenickém Šenově na rozcestí Křížový buk,odkud již budou po jednotlivých trasách pokračovat pěšky do rezervace měsíčnice a následně do cíle v Kamenickém Šenově.
Pro zájemce o cykloturistiku jsou připraveny trasy 30,50 a 75km.
Trasy letošního ročníku vedou nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova a Lužickými horami.Účastníci mohou zhlédnout např.Panskou skálu(kamenné varhany)v Kamenickém Šenově,skalní hrad Milštejn,vodní nádrž Naději,vrchol Klíč s nádherným rozhledem po okolí,ranč Malevil a jeho okolí,Pustý zámek s říceninou hradu Fredevald,bývalý čedičový lom Klučky nebo Zlatý vrch a mnoho dalších.A samozřejmě doufáme,že i rozkvetlou měsíčnici vytrvalou.

Start a cíl akce je v kulturním domě v Kamenickém Šenově.Prezentace bude probíhat podle jednotlivých tras a to od 6.00 hod do 10.00 hod.Jako upomínku na akci obdrží v cíli každý účastník originální pamětní list a pohled s měsíčnicí vytrvalou.U kontroly Křížový buk je pro každého připraveno malé občerstvení.

Hlavními pořadateli akce je ZVOS Preciosa-Lustry a.s. Kamenický Šenov,pojišťovna Generali,kulturní dům Kamenický Šenov a město Kamenický Šenov.
Bližší informace o akci je možné zhlédnout na našich webových stránkách www.mesicnice.estranky.cz

Pokud byste rádi strávili víkend v přírodě a zároveň chtěli něco udělat i pro své zdraví,neváhejte a přijeďte 15.5.2010 do Kamenického Šenova na turistickou a cykloturistickou akci Za kvetoucí měsíčnicí.


Petr Kožíšek
Vedoucí akce


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19789)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13708)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13865)

    Last minute
    18.1% (13232)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12699)

    Celkem hlasů: 73293

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.