E-Česko

Travelling, Accommodation, Holiday, Free time

Bohemian, Moravian, Silesian

     
Today it is Čtvrtek, 28. 03. 2024
Name-day Soňa
Fulltext search

Section for searching:

Magazine Gulliver - Menu
Active holiday

SK Mušketýr




Magazine Gulliver

Previous page

Středozemí

Malta

 

Díky své centrální poloze - téměř stejné vzdálenosti mezi Sicílií a Tuniskem, měly během staletí Maltézské ostrovy příležitost "přivítat" mnohé návštěvníky

 

- každý z nich tu po sobě zanechal nějaké stopy.

Během historie, od starověku až do dnešních dnů, byla Malta zaplavována událostmi, jako byla válka Říma s Kartágem, křesťanů s nevěřícími, Napoleona s Brity, spojenců s fašistickými režimy, s oponenty ve studené válce. A bylo to právě na Maltě, kde se v prosinci roku 1989 setkali president Bush a ministr Gorbačov na summitu, který ukončil padesátiletý konflikt mezi světovými velmocemi. Dnešními "mírovými okupanty" jsou miliony turistů, kteří na naše pobřeží přilétají každý rok.

Obyvatelé středozemí jsou přímořským lidem - plavili se tímto blankytně modrým mořem, podél jeho pobřeží, za obchodem, aby dobývali, objevovali, konvertovali. Maltu obývají Féničané, Řekové, Maurové, Benátčané, Janované, Španělé a Francouzi. Mnozí se tu usadili a připojili ke komunitám, které zde nalezli. Jejich vliv můžete vidět ve stylu oblékání, rysech, řeči, zvycích a přesvědčení, které se mísí mezi obyvateli středozemí.
Malta je živoucí učebnicí dějepisu. Mísí se zde trochu Itálie, Španělska i Anglie a hodně z Blízkého východu. Může se pyšnit historií starší než egyptské pyramidy a nechat si ujít zdejší památky by byl téměř hřích. Malta, to je stále modrá obloha a úžasné moře, které je rájem pro potápěče, neboť zdejší vody patří k nejčistším na světě. Nabízí možnost zdokonalit se v cizích jazycích, stačí si vybrat z místních škol, které jsou vyhlášené. Malta Vám poskytne sluníčko, nádhernou přírodu, teplo, rušný noční život a nové zážitky. Je ideální pro všechny, kdo mají rádi aktivní dovolenou. Poznejte její krásu a určitě najdete důvod, proč se sem vracet....

Zdroj : malta-dovolená-info.cz


    Previous page

     


    Weather

    Friday 29.03.

    25°C
    12°C

    Saturday 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Others
    Survey

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19783)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13700)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13860)

    Last minute
    18.1% (13223)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12686)

    Number of contender 73252

    Login

    Your login:

    Your password:


    News by e-mail

    Enter your e-mail for sending news from server E-Czechia.cz.


     

     

     

     

     

    Copying, publishing and spreading of this server www.e-cesko.cz is recommended and acceptable. We hope that users will enjoy using materials from server www.e-cesko.cz and they will spread this address further. Project E-CESKO.cz came in the existence thanks to the government grant of the Ministry of Regional Development of the Czech Republic.