E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Privat LUMIRO




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Středozemí

Malta

 

Díky své centrální poloze - téměř stejné vzdálenosti mezi Sicílií a Tuniskem, měly během staletí Maltézské ostrovy příležitost "přivítat" mnohé návštěvníky

 

- každý z nich tu po sobě zanechal nějaké stopy.

Během historie, od starověku až do dnešních dnů, byla Malta zaplavována událostmi, jako byla válka Říma s Kartágem, křesťanů s nevěřícími, Napoleona s Brity, spojenců s fašistickými režimy, s oponenty ve studené válce. A bylo to právě na Maltě, kde se v prosinci roku 1989 setkali president Bush a ministr Gorbačov na summitu, který ukončil padesátiletý konflikt mezi světovými velmocemi. Dnešními "mírovými okupanty" jsou miliony turistů, kteří na naše pobřeží přilétají každý rok.

Obyvatelé středozemí jsou přímořským lidem - plavili se tímto blankytně modrým mořem, podél jeho pobřeží, za obchodem, aby dobývali, objevovali, konvertovali. Maltu obývají Féničané, Řekové, Maurové, Benátčané, Janované, Španělé a Francouzi. Mnozí se tu usadili a připojili ke komunitám, které zde nalezli. Jejich vliv můžete vidět ve stylu oblékání, rysech, řeči, zvycích a přesvědčení, které se mísí mezi obyvateli středozemí.
Malta je živoucí učebnicí dějepisu. Mísí se zde trochu Itálie, Španělska i Anglie a hodně z Blízkého východu. Může se pyšnit historií starší než egyptské pyramidy a nechat si ujít zdejší památky by byl téměř hřích. Malta, to je stále modrá obloha a úžasné moře, které je rájem pro potápěče, neboť zdejší vody patří k nejčistším na světě. Nabízí možnost zdokonalit se v cizích jazycích, stačí si vybrat z místních škol, které jsou vyhlášené. Malta Vám poskytne sluníčko, nádhernou přírodu, teplo, rušný noční život a nové zážitky. Je ideální pro všechny, kdo mají rádi aktivní dovolenou. Poznejte její krásu a určitě najdete důvod, proč se sem vracet....

Zdroj : malta-dovolená-info.cz


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    27% (19798)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13713)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13870)

    • Last minute
    18.1% (13241)

    • Prostřednictvím internetu
    17.3% (12710)

    Celkem hlasů: 73332

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.