E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Penzion Apollo - Hlinné




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Severní Čechy

Máchovo jezero (Doksy)

 

Přijměte pozvání do Máchova kraje, tentokrát však zahaleného bílým sněhovým závojem.

 

Turistická oblast Máchův kraj je především známa jako letní letovisko, ale vězte, že létem to u nás nekončí. Třeskutý mráz, vítr si pohrává se sněhovými vločkami padajícími na zamrzlou plochu Máchova jezera. Zimní Máchovo jezero láká každoročně nejen spousty bruslařů, běžkařů, ale i jachtařů, kteří na speciálně upravených plachetnicích, tzv. eiskách, plachtí křížem krážem po zamrzlém jezeře.
Využijte možnost poznat i tajemná zákoutí této největší vodní plochy v severních Čechách, obujte brusle a hurá na okružní jízdu kolem jezera! V případě, že Vám množství sněhu znemožní bruslení, můžete využít upravenou plochu u hotelu Port a pak si zajít na teplý drink. Možná si říkáte, co když letos nebude žádná zima? Ani tehdy nepropadejte skepsi a brusle neschovávejte do skříně. Vydejte se na umělé kluziště, které leží na opačné straně Doks v areálu TJ Doksy Termit. Zde si můžete zabruslit na speciálně upravené umělé ploše. Ti z Vás, kteří brusle nevlastní, si je za mírný poplatek mohou zapůjčit přímo na místě.
Termit je i výchozí bod dvou běžeckých okruhů, červeného (9,2 km) a žlutého (3,8 km). Nejen tyto okruhy, ale i turistické stezky slouží v zimních měsících jako tratě pro běžkaře. Stopa však není upravena strojově, nýbrž ji projíždí místní běžkaři - nadšenci. Pokud Vás však běžky nelákají a raději holdujete méně náročnějším zimním sportům, jako je například sáňkování, vězte, že i Vy si přijdete na své. Zdejší kopce a kopečky lákají nejen malé k tomuto asi nejzábavnějšímu a nejstaršímu zimnímu sportu. Poznejte Máchův kraj tak, jak ho ještě neznáte. Navštivte nás, rádi Vás přivítáme.

Zdroj: CzechTourism


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19772)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13693)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13855)

    Last minute
    18% (13215)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Celkem hlasů: 73215

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.