E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Středočeský kraj

Chateau Mcely: Zámek z říše snů

 

Historie zasahující do doby bronzové a prokazatelné sídliště dávných keltů v kombinaci s kouzlem Svatojiřského lesa

 

dodávají neopakovatelnou romantickou atmosféru. Jinými slovy se cítíte jako v pohádce! V blízkých oborách pobíhají daňci, na rybníku splývají s vodou kachny a ve stájích slyšíte ržát koně... Před třemi lety byste zde však našli jen pusté panství s chátrajícím zámkem.
Manželé Inez a Jim Cusumano jsou skutečným vítězným týmem se zkušenostmi z obchodu, cestovního ruchu a osobního růstu. Přišli s vizí unikátního rekreačního místa a vše se rázem změnilo. Dokončit tak rozsáhlou rekonstrukci se zdá skoro zázračným dílem a nyní si můžete užít 24 výjimečných pokojů, konferenční místnost nebo Alchymistický klub.
Výbava zámku byla vytvořena zcela na míru, a to výhradně z typických materiálů nacházejících se v okolí. Skloubená s neoklasicistním stylem přináší podmanivou atmosféru, při které si připadáte jako aristokrat na líbánkách. Svým uměleckým cítěním přispěl proslulý Oto Bláha, jehož rukopis je zřetelný nejenom na sadě porcelánového nádobí v Talířovém sále, ale i v sebemenším detailu dotvářejícím celkový dojem.
Každý pokoj je unikátní svým názvem i stylem, tudíž se můžete neustále vracet a cítit se zde vždy jako poprvé. Jednoduše důraz na detail dotažený k dokonalosti... Neláká vás Amerika, Evropa, Orient nebo nejluxusnější pokoj Legend? Bez obav, můžete zakusit atmosféru libovolného měsíce v roce nebo navštívit Rilkeho či Marka Twaina. Výhled z jakéhokoliv okna poskytne vašemu zraku potěšení z uklidňující síly anglického parku obklopujícího celý zámek.
Svůj volný čas zde můžete strávit tolika rozmanitými činnostmi, že kdybychom je měli všechny vypsat, počet stran našich daňových zákonů by nestačil ani na první polovinu. Uveďme tedy pár perliček jako je vlastní sbírka vzácných knih o vědě, politice či ekonomii, stejně tak sbírka vybraných whisky a vín nebo dokonce hvězdárna. Samozřejmostí jsou pravidelné sezónní lovy v blízkém okolí nebo stylová projížďka v kočáře.
Všichni gurmáni jistě už nervózně přeskakují odstavce, aby se dostali k zásadní otázce. Jaká je kuchyně? Slovy jednoho pražského hoteliéra: "Chateau Mcely nepochybně nastavila laťku pro podniky v hlavním městě velmi vysoko - je to servis, servis, servis, po celou dobu." Místní restaurace Piano Nobile vedená šéfkuchařem Liborem Krušinským servíruje tradiční jídla známá v okolí, stejně jako lahůdky z jídelníčku šlechtického rodu Taxisů, původních majitelů zámku ? vítaná změna pro všechny milovníky dobrodružství ve světě nepoznaných chutí. Obrázek je lepší než tisíc slov a v tomto případě bych neváhal přidat několik řádů navíc ? jen se podívejte na galerii.
Jelikož záměrem vlastníků je poskytovat celkovou péči o duši, mysl i tělo, máte k službám místní asijskou masérku. Terapie s názvem Med, Perly a Hedvábí začíná na recepci, kde vám před vstupem do salonu naservírují magický čaj z bylinek Svatojiřského lesa dle receptury místního rodáka. Pokud se po něm neproměníte v jelena, můžete si vychutnat příjemnou thajskou masáž v prostorách striktně uchovávajících vaše soukromí.
Chateau Mcely se po dobu své krátké existence stal často diskutovaným útočištěm pro všechny milovníky životního stylu a vězte, že za cenu od 4350 Kč na osobu za noc dostanete mnohem více než byste čekali!

Zdroj : dreamlife.cz


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19772)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13693)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13855)

    Last minute
    18% (13215)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Celkem hlasů: 73215

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.