E-Česko

Travelling, Accommodation, Holiday, Free time

Bohemian, Moravian, Silesian

     
Today it is Úterý, 23. 04. 2024
Name-day Vojtěch
Fulltext search

Section for searching:

Magazine Gulliver - Menu
Accommodation and catering

Pension Pod Kopcem

Active holiday

Stáj Théta




Magazine Gulliver

Previous page

Pozvání do Jeseníků

 

Turistický region Jeseníky je členitý, od rovinatých částí až po horské hřebeny, což zajišťuje rozmanitost a přitažlivost krajiny.

 

Horská hradba o průměrné nadmořské výšce 1350 m, které dominuje na východě Praděd (1492 m n.m.) a na západě Králický Sněžník (1424 m n.m.) se rozprostírá v nejsevernějším cípu Moravy. Tato drsná a zároveň romantická příroda nabízí ideální podmínky pro pěší turistiku, cykloturistiku, lyžování i relaxaci.

Jeseníky jsou horským rájem s mnoha přírodními, historickými i technickými poklady. Zdejší horská městečka v průběhu celého roku ožívají nejrůznějšími akcemi ? od folklórních a bluesových festivalů přes soutěže v rýžování zlata ve Zlatorudných mlýnech až po vánoční trhy, koncerty a karnevaly. Jedinečným zážitkem je prohlídka třetí největší vodní přečerpávací elektrárny na světě Dlouhé Stráně nebo návštěva jedné z nejstarších manufaktur v Evropě na výrobu ručního papíru. Četné pamětihodnosti tohoto kraje mají souvislost s historickými událostmi mezi které patří také neblaze proslulé čarodějnické procesy. V loňském roce byla otevřena tématicky naučná ?Čarodějnická cyklotrasa?, která Vás provede po místech spjatých s čarodějnickými procesy, které se v 17. století odehrávaly na Šumpersku a Jesenicku. Využijte celoroční nabídku Jízdárny Černý kůň ve Starém Městě, která nabízí vyjíždky na koních pro rodiny s děti, začátečníky i pokročilé. Pro milovníky zimních sportů je připravena řada lyařských středisek mezi nejvýznamnější patří Červenohorské sedlo, Ramzová ? Šerák, Praděd ? Ovčárna a oblast Staroměstska. Mezi připravované novinky na letošní zimní sezónu patří nově otevřený Lyžařský areál Přemyslov v Loučné nad Desnou, Lyžařské středisko Bohemaland ve Zlatých Horách a čtyřsedačková lanovka v Skicentru Miroslav v Lipové Lázni. J ? SCR pro Vás zajišťuje pravidělnou údržbu běžeckých lyžařských tras.

Ke zpestření Vaší dovolené můžete navštívit Adrenalin park v České Vsi, který bude otevřen i v zimní sezóně.

Klimaticky vhodné podmínky a minerální prameny daly za vznik množství lázeňských měst - např. Jeseníku, Lipové-lázní, Karlové Studánce, Bludovu a Velkým Losinám. Mnohé geomorfologické jevy, jeskyně, kaskády, vodopády, vyhlídkové skály, pestrá květena a bohatá zvířena jsou předmětem zájmu domácích i zahraničních turistů.

Zdroj : CzeCot


    Previous page

     


    Weather

    Wednesday 24.04.

    25°C
    12°C

    Thursday 25.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Others
    Survey

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    27% (20031)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13869)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14033)

    • Last minute
    18.1% (13416)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12893)

    Number of contender 74242

    Login

    Your login:

    Your password:


    News by e-mail

    Enter your e-mail for sending news from server E-Czechia.cz.


     

     

     

     

     

    Copying, publishing and spreading of this server www.e-cesko.cz is recommended and acceptable. We hope that users will enjoy using materials from server www.e-cesko.cz and they will spread this address further. Project E-CESKO.cz came in the existence thanks to the government grant of the Ministry of Regional Development of the Czech Republic.