E-Česko

Reisen, Unterkunft, Urlaub, Freizeit

Böhmen, Mähren, Schlesien

     
Heute ist Čtvrtek, 28. 03. 2024
Namenstag Soňa
Fulltext - Suchung

Sektion, wo suchen:

Magazin Gulliver - Menu



Magazin Gulliver

Vorige Seite

Pozvání do Jeseníků

 

Turistický region Jeseníky je členitý, od rovinatých částí až po horské hřebeny, což zajišťuje rozmanitost a přitažlivost krajiny.

 

Horská hradba o průměrné nadmořské výšce 1350 m, které dominuje na východě Praděd (1492 m n.m.) a na západě Králický Sněžník (1424 m n.m.) se rozprostírá v nejsevernějším cípu Moravy. Tato drsná a zároveň romantická příroda nabízí ideální podmínky pro pěší turistiku, cykloturistiku, lyžování i relaxaci.

Jeseníky jsou horským rájem s mnoha přírodními, historickými i technickými poklady. Zdejší horská městečka v průběhu celého roku ožívají nejrůznějšími akcemi ? od folklórních a bluesových festivalů přes soutěže v rýžování zlata ve Zlatorudných mlýnech až po vánoční trhy, koncerty a karnevaly. Jedinečným zážitkem je prohlídka třetí největší vodní přečerpávací elektrárny na světě Dlouhé Stráně nebo návštěva jedné z nejstarších manufaktur v Evropě na výrobu ručního papíru. Četné pamětihodnosti tohoto kraje mají souvislost s historickými událostmi mezi které patří také neblaze proslulé čarodějnické procesy. V loňském roce byla otevřena tématicky naučná ?Čarodějnická cyklotrasa?, která Vás provede po místech spjatých s čarodějnickými procesy, které se v 17. století odehrávaly na Šumpersku a Jesenicku. Využijte celoroční nabídku Jízdárny Černý kůň ve Starém Městě, která nabízí vyjíždky na koních pro rodiny s děti, začátečníky i pokročilé. Pro milovníky zimních sportů je připravena řada lyařských středisek mezi nejvýznamnější patří Červenohorské sedlo, Ramzová ? Šerák, Praděd ? Ovčárna a oblast Staroměstska. Mezi připravované novinky na letošní zimní sezónu patří nově otevřený Lyžařský areál Přemyslov v Loučné nad Desnou, Lyžařské středisko Bohemaland ve Zlatých Horách a čtyřsedačková lanovka v Skicentru Miroslav v Lipové Lázni. J ? SCR pro Vás zajišťuje pravidělnou údržbu běžeckých lyžařských tras.

Ke zpestření Vaší dovolené můžete navštívit Adrenalin park v České Vsi, který bude otevřen i v zimní sezóně.

Klimaticky vhodné podmínky a minerální prameny daly za vznik množství lázeňských měst - např. Jeseníku, Lipové-lázní, Karlové Studánce, Bludovu a Velkým Losinám. Mnohé geomorfologické jevy, jeskyně, kaskády, vodopády, vyhlídkové skály, pestrá květena a bohatá zvířena jsou předmětem zájmu domácích i zahraničních turistů.

Zdroj : CzeCot


    Vorige Seite

     


    Wetter

    Freitag 29.03.

    25°C
    12°C

    Samstag 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Andere
    Ankete

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19768)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13691)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13852)

    Last minute
    18% (13211)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12676)

    Zahl der Stimmen 73198

    Login

    Ihr Login:

    Ihr Passwort:


    News per E-mail

    Einlegen Ihre E-mail Adresse, um die Neuigkeiten vom E-CESKO.cz zu bekommen


     

     

     

     

     

    Kopieren, Publikation und Weitergegeben von der Website www.e-cesko.cz ist erlaubt und erwünscht. Wir glauben, dass die Verwendung des Inhalts macht allen Benützer Spass. Das Projekt E-CESKO.cz ist durch dank der Unterstützung Ministerium für regionale Entwicklung entstanden.