E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Penzion RUDOLF




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Liberecko

Největší zrcadlové bludiště v Evropě

 

Liberec se může již od července pyšnit novým turistickým cílem. V zábavně společenském komplexu Centru Babylon Liberec vznikl další unikát - zrcadlový Labyrint.

 

Je to již čtvrtý turistický tahák; po aquaparku, lunaparku a iQparku. Po nedávném otevření iQparku - prvního zábavně naučného centra v ČR, se tentokrát jedná o evropský primát.
Nové zrcadlové a temné bludiště LABYRINT najdete v Nákupním městečku. Do LABYRINTU se vchází přes turnikety naproti recepci iQparku, vedle vchodu do iQparku, kde je vybudován nový vchod do čtyř různých prostor, expozic, s různými zrcadly a optickými klamy. Na návštěvníky čeká nejméně 200 metrů bloudění ve třech různých bludištích a jedna místnost s optickými klamy.
Projekt se připravoval několik let. Bylo rozhodnuto nejprve si technologii zrcadlového labyrintu ověřit v iQparku, kde se nachází také jedno bludiště. I toto ?malé? bludiště je paradoxně o jedno zrcadlo větší než to proslulé na Petříně. V LABYRINTU bylo nainstalováno sto dvacet velkoplošných zrcadel. Celková investice se vyšplhala na 1,5 milionu Kč. Zrcadla jsou instalována ve tvaru rovnoramenných trojúhelníků.

Čtyři části zrcadlového Labyrintu
V první místnosti je klasické zrcadlové bludiště, největší na evropském kontinentu. Labyrint je osvětlován ultrafialovým světlem, které vyvolává neonový efekt. U vchodu je jednostranně průhledné zrcadlo, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet různé grimasy pro obveselení bloudících návštěvníků, kteří skrz zrcadlo vidí ven..
Ve druhé místnosti najdete exponáty - optické klamy. Představí se tu hrátky se světlem a zrcadlové klamy. Je tu světelný průnik obličejů, nekonečně hluboká studna, série zrcadel tvořící nekonečnou chodbu či obří kaleidoskopy.
Ve třetí místnosti je bludiště se skly a zrcadly ? Křišťálové bludiště. Z různých částí je možné dohlédnout na vchod, návštěvníka však od něho dělí řada skleněných tabulí s klikatou cestou mezi nimi.
Ve čtvrté místnosti návštěvníci bloudí v neproniknutelné tmě, aby se jen za pomocí hmatu a své intuice dostali ze zákrut labyrintu ven. Místy je čekají různá překvapení. Za průchozími závěsy může, ale také nemusí být chodba, po stěnách jsou nakresleny tajemné nápisy, nad hlavami návštěvníků se vznáší strašidelné masky. K tomu ještě přibude ozvučení.

Otevírací doba je stejná jako u iQparku a LUNAPARKU, denně od 10 do 20 hodin. Zaváděcí cena je do 100 cm výšky zdarma, 40 Kč do 140 cm výšky, nad 140 cm jen 80 Kč. Vstupné je možné různě kombinovat s dalšími balíčky služeb.
Do budoucna se počítá s rozšířením bludiště a obměnou exponátů. Do dvou týdnů přibudou křivící zrcadla. LABYRINT je největší stacionární zrcadlové bludiště v Evropě. Druhé největší mají v Hamburku. Známé bludiště na pražském Petříně to liberecké překonává velikostí čtyřikrát.
LABYRINT jako první navštívila paní Alena Nývltová z Bakova nad Jizerou se svou rodinou. ?Děti si udělaly pár boulí a bojím se, že ti starší už ani nevylezou. Báli jsme se hlavně fukarů v temném labyrintu. Jinak jsme se dost nasmáli, zejména u exponátu s průnikem obličejů,? sdělila své bezprostřední zážitky.

Zdroj : info-cestování.cz


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19769)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13692)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13853)

    Last minute
    18% (13213)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Celkem hlasů: 73207

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.