E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 26. 04. 2024
Svátek slaví Oto
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Lednice

Akvárium Malawi na lednickém zámku

 

Rozlehlé prostory bývalých koníren lednického zámku na jihu Moravy se před lety proměnily na obří akvárium.

 

Přestože má dnes budova z konce 17. století k honosnému koňskému sídlu dost daleko, lesk ji dodává pestrost podvodního světa z nejrůznějších míst planety.
Africký název akvária, Malawi, zní exoticky už sám o sobě. Je však trochu zavádějící. Expozice totiž představuje na ploše 360 metrů čtverečních život v mořích a jezerech téměř celé zeměkoule - Afrikou počínaje, přes Jižní Ameriku k asijským břehům a Evropou konče. Množství akvárií, ve kterých je napuštěno přes 40 tisíc litrů vody, tak hýří barvami svých obyvatel, až oči přecházejí.
Mořský život
V části věnované podmořskému světu uvidíte klidně proplouvající korálové ryby, například známé klauny, které se proslavily animovaným filmem pro děti Hledá se Nemo. Pěkné jsou také ryby zvané ostenci z Rudého moře, zobci, bodloci či pomci z Indického a Tichého oceánu. Sem tam se objeví nějaký ten bezobratlý živočich podivného tvaru, bojovné murény vykukující z úkrytu mezi kameny a jistě zaujme i majestátně se vznášející rejnok. Jsou tu také smrtelně jedovatí perutýni a mnoho dalších exotických živočichů.
Svět jezer
Ve sladkovodní expozici si prohlédnete kromě jihoamerických sumců nebo dravých piraní hlavně pestrou faunu velkých afrických jezer Malawi a Tanganika v Tanzánii. Tato jezera, která se bohatostí života v mnohém vyrovnávají moři, se pyšní stovkami druhů ryb. Právě z jejich vod míří spousta rybek do zverimexů a posléze akvárií na celém světě.
Na závěr prohlídky nezapomeňte nahlédnout do terária s několika druhy vodních želv z jihu Spojených států amerických a také jihovýchodní Asie.
Návštěva Akvária Malawi zpříjemní dětem i dospělým výlet za poznáním tak mimořádné památky, jakou je novogotický zámek v Lednici zapsaný na seznam světového a kulturního dědictví UNESCO.
Akvárium Malawi je do konce března otevřeno jen o víkendech od 9 do 16 hodin, od dubna do října je pak možné expozici zhlédnout každý den od 9 do 17 hodin. Vstupné je 40 korun, pro děti, studenty a důchodce 20 korun, rodinná vstupenka vyjde na 110 korun.
Informace na tel.: 519 340 120

Zdroj : iHned


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Sobota 27.04.

    25°C
    12°C

    Neděle 28.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    26.9% (20094)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13935)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14093)

    • Last minute
    18.1% (13471)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12969)

    Celkem hlasů: 74562

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.