E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Privat LUMIRO




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Zanzibar - ostrov sultánů

 

Zanzibar je ostrovem exotického koření, ale skutečně zbohatl na obchodu s otroky. Dnes zde můžete svobodně plavat s delfíny,

 

procházet ruinami arabských paláců nebo zažít skutečnou africkou safari.
Zanzibar - fakta
Zanzibar je 85 km dlouhý a 30 km široký. Leží 40 km od břehů východní Afriky. Ostrov byl dlouhou dobu osídlen celými dvory arabských sultánů a zbohatl obchodem s otroky. Dodnes zde žijí převážně muslimové.
Zanzibar - chlouba Tanzánie
Málokdo ví, že Zanzibar je souhrnný název pro tři ostrovy ? stejnojmenný ostrov Zanzibar (místními nazývaný Unguta), ostrov Pemba a Latham. Všechny tři leží blízko sebe při východoafrickém pobřeží. Hlavním ostrovem souostroví je Zanzibar. Zanzibar náleží africkému státu Tanzánie (Sjednocená republika Tanzánie).
Příroda na Zanzibaru
Zanzibar přitahuje zejména turisty, kteří hledají poslední místa nedotčené přírody. Ostrov je obdivován pro své překrásné panenské pláže s jemným bílým pískem a azurově průzračnou vodou. Stejně skvostné jsou okolní ostrůvky.
Moře a pláže
Ostrov umožňuje středomořské i oceánské koupání. Oceánský typ koupání zažijete na východním pobřeží, lemovaném vodami Indického oceánu, koupání podobné středomořskému zažijete na západním a severním pobřeží, kde je voda klidnější a nachází se zde spousta lagun. Při odlivu na východním pobřeží můžete prozkoumávat obnažené korálové útesy. Východní pobřeží je ideální také pro surfing a další vodní sporty. Ve vodách jižní části ostrova můžete plavat mezi hejny přátelských delfínů, v severní části Zanzibaru zase můžete pozorovat hejna kladivounů.
Počasí na Zanzibaru
Na Zanzibaru panuje tropické podnebí. V létě se zde teplota pohybuje okolo 29°C, nejteplejším obdobím je však leden až březen. Od května do listopadu prší.
Volný čas a zajímavá místa na Zanzibaru
Na Zanzibaru poznáte afro-muslimský tradiční způsob života, nedotčenou přírodu, překrásné, liduprázdné pláže. Luxus najdete uvnitř hotelových komplexů. Velkou výhodou je možnost výletů na okolní ostrovy nebo na safari blízké africké pevnině. Můžete se zde potápět v korálových útesech, lovit dravé ryby nebo jen sbírat lastury na pláži. Ruiny arabských šlechtických paláců jsou rozesety po celém ostrově.
Hlavní město: Dodoma (Dár as-Salám)
Hlavním městem Zanzibaru je kamenné město Dodoma (též zvané Stone Town), které je pro svou bohatou historii, křivolaté uličky a pozůstatky sultánských paláců zapsán na seznamu UNESCO. V hlavním městě Zanzibaru po celá dvě století probíhal obchod s otroky. Dodoma byla největším otrokářským tržištěm světa.
Důležité upozornění pro dovolenou na Zanzibaru
Pokud se rozhodnete pro dovolenou na Zanzibaru, nezapomínejte, že se jedná o muslimský ostrov. Ženy musí mimo hotel nosit oděvy s dlouhými rukávy, také sukně nebo kalhoty musí být dlouhé.

Zdroj : mineralfit


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19780)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13699)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13857)

    Last minute
    18% (13219)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12683)

    Celkem hlasů: 73238

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.