E-Česko

Travelling, Accommodation, Holiday, Free time

Bohemian, Moravian, Silesian

     
Today it is Pátek, 17. 05. 2024
Name-day Aneta
Fulltext search

Section for searching:

Magazine Gulliver - Menu
Accommodation and catering

POLUBNÝ PENZION

Active holiday

Ranč Kostelany




Magazine Gulliver

Previous page

Město Rožnov pod Radhoštěm

Brána Beskyd, srdce Valašska

 

Právě sem přitahuje každoročně statisíce lidí ojedinělý skanzen Valašské muzeum v přírodě. Ve třech jeho částech - Dřevěném městečku, Mlýnské dolině a Valašské dědině jsou soustředěny

 

dřevěné stavby ze všech koutů Valašska, které dokumentují život zdejších obyvatel v minulých stoletích. Muzeum nabízí celoroční program nazvaný Valašský rok s více než šedesáti folklorními pořady zaměřenými na lidové zvyky, obyčeje a tradiční řemeslo.
Pro milovníky sportu je Rožnov ideálním letním i zimním útočištěm. Pro aktivní letní odpočinek je zde několik koupališť, tenisové kurty, golf i minigolf, jezdecký areál nebo lanové centrum. To vše s bohatou nabídkou ubytování či kempování. Je to také ideální místo pro začátek letních a zimních túr nebo cyklistických výletů. Rožnovem kromě jiného prochází také tři naučné stezky.
V zimě se příznivci lyžování vydají nejčastěji na Pustevny, kde je nejen několik desítek kilometrů běžeckých tras, ale také množství sjezdovek a lyžařských vleků. Nejoblíbenějším turistickým cílem na Pustevnách v létě i v zimě je památná hora Radhošť, kde podle pověstí sídlil Radegast, bůh slunce a války, ale i pohostinnosti a plodnosti.
Ať už navštívíte Rožnov a jeho okolí v kteroukoliv roční dobu, jistě nám dáte společně s básníkem Metodějem Jahnem za pravdu, že Rožnov pod Radhoštěm je skutečně místem, kde stojí za to žít, místem, které stojí za to navštívit.

Zdroj : CzeCot


    Previous page

     


    Weather

    Saturday 18.05.

    25°C
    12°C

    Sunday 19.05.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Others
    Survey

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    26.9% (20300)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (14131)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14275)

    Last minute
    18.1% (13675)

    Prostřednictvím internetu
    17.4% (13165)

    Number of contender 75546

    Login

    Your login:

    Your password:


    News by e-mail

    Enter your e-mail for sending news from server E-Czechia.cz.


     

     

     

     

     

    Copying, publishing and spreading of this server www.e-cesko.cz is recommended and acceptable. We hope that users will enjoy using materials from server www.e-cesko.cz and they will spread this address further. Project E-CESKO.cz came in the existence thanks to the government grant of the Ministry of Regional Development of the Czech Republic.