E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Zámek Duchcov

Poslední místo Casanovy

 

Dominantou města Duchcova je barokní zámek s klasicistní úpravou z počátku 19.století. Roku 1961 vyhlášen za kulturní památku, rekonstruován a zpřístupněn veřejnosti. Atrakcí jsou místnosti, ve kterých žil

 

a zemřel známý světoběžník G.Casanova a hlavní sál s Valdštejnskou rodovou galerií. Na výzdobě se podíleli významní barokní umělci - sochař M.B.Braun a malíř V.V.Reiner.
Na místě tvrze pánů z Oseka nechal Václav Popel z Lobkovic vystavět po roce 1570 renesanční zámek, který se stal předchůdcem barokního zámku vybudovaného v letech 1675 - 1685 podle plánů architekta J. B. Matheye. K dalším úpravám přistoupili Valdštejnové po roce 1720, kdy architekt F. M. Kaňka pozměnil podobu bočních křídel, které propojil mřížovou zdí se sochami z dílny M. B. Brauna, přistavěl dlouhé křídlo s konírnami a budoval i zámeckou zahradu. V letech 1814 - 1818 byla změněna fasáda zámku do střízlivější klasicistní formy.
Chcete se příjemně pobavit a osobně setkat s Giacomem Casanovou? Není nic snazšího než navštívit Státní zámek Duchcov. Můžeme Vás ubezpečit, že prohlídka tohoto architektonického skvostu Severních Čech je skutečně netradiční a příjemná. Kromě pokojů světoznámého milovníka žen zde objevíte skutečné poklady barokní olejomalby a plastiky ze sbírek Národní Galerie v Praze, jedinečné exponáty nábytkářského umění z Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. Zámek se nachází v těsné blízkosti hraničních přechodů Cínovec a Moldava ve směru na Dubí - Teplice - Duchcov nebo Moldava - Osek - Duchcov.
Prohlídku, která netrvá déle než 80 minut, pro Vás zajistí správa zámku po předchozí objednávce pro skupinu nad 30 osob po celý rok a v jakékoliv denní nebo noční době. A to vše za pouhých dvacet korun pro tuzemské návštěvníky a čtyřicet korun pro cizince.
V samém závěru prohlídky si prohlédnete Casanovovu pracovnu, osobně navštívíte jeho ložnici s postelí s nebesy a v knihovně se před Vámi za zvuků Mozartova Requiem otevřou tajné dveře a za nimi se objeví sám Casanova v plné práci na dopisování svých Pamětí.

Zdroj : www.duchcov.cz


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19790)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13709)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13866)

    Last minute
    18.1% (13232)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12699)

    Celkem hlasů: 73296

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.