E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Penzion RUDOLF




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Lázně Teplice

Starobylé české město

 

Město Teplice je posazeno do příjemné krajiny mezi Českým středohořím a masivem Krušných hor, nedaleko od hranic se SRN. Nález horkých léčivých pramenů je datován již do roku 762.

 

Další vývoj zařadil Teplice mezi nejstarší lázně v Evropě. Jejich sláva dosáhla celoevropského rozměru, za což hovoří mnohé slavné osobnosti, které využili léčivosti teplických pramenů. Mezi nejslavnější návštěvníky patřil Goethe, Beethoven, Chopin, Liszt.
Po roce 1990 dochází v krátkém časovém období ke komplexní rekonstrukci lázeňských domů, které poskytují služby na nejvyšší úrovni. Město buduje nový plavecký areál se squashovými kurty, dále rekonstruuje budovu Krušnohorského divadla nákladem více než 150 milionů Kč. Bohaté kulturní zázemí nabízí Dům kultury a kina, včetně letního. V Teplicích také sídlí symfonické těleso - Severočeská filharmonie Teplice. Ta obohacuje kulturní život v průběhu celého roku a v letních měsících nabízí své koncerty v lázeňském parku.
Teplice a blízké okolí nabízejí klid parků, zajímavou architekturu empírových i secesních staveb, dostatek přírodních i historických pozoruhodností. Přitažlivé pro návštěvníky je Zámecké náměstí se sochařským skvostem morového sloupu od Matyáše B. Brauna z roku 1718.
Teplice jsou známy ale i jako tradiční výrobce zejména v oblasti skla a keramiky. Významní producenti z těchto míst jsou dostatečně proslaveni nejen u nás, ale i ve světě.
Výborné podmínky pro sport a turistiku poskytují okolní Krušné hory a České středohoří. Vodní nádrže po rekultivační činnosti nabídnou příjemné prostředí pro letní rekreaci, horský terén se sjezdovkami různé obtížnosti a upravované běžecké trasy poskytnou vyžití zimním rekreantům. Neobvyklé výhledy z Doubravského vrchu, z Bořně, z Milešovky nebo z Komáří vížky se sedačkovou lanovkou patří k opravdovým zážitkům.
Současné Teplice jsou městem zeleně a fontán, kde každý návštěvník - i ten nejnáročnější - nalezne kout, který ho potěší a kam se bude rád vracet.

Zdroj : old.teplice.cz


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19772)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13693)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13855)

    Last minute
    18% (13215)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Celkem hlasů: 73215

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.