E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Úterý, 23. 04. 2024
Svátek slaví Vojtěch
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

POLUBNÝ PENZION




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Lázně Dolní Lipová

Klimatické lázně

 

Lázně byly založeny Johannem Schrothem v roce 1829 a povoleny dekretem dvorské kanceláře ve Vídni z roku 1840. Po II. světové válce byly znárodněny. V roce 1992 je zakoupila

 

společnost SCHROTH, spol. s r.o. s cílem obnovit u nás bez účasti zahraničního kapitálu 150-letou tradici léčebné kúry podle Johanna Schrotha (která získala v minulosti velkou oblibu pro své léčebné výsledky) a realizovat moderní balneoterapii.
Lázeňská léčba :
lupenky (i s kloubními projevy)
ekzémů všeho druhu
kožních chorob z povolání
akné (trudoviny)
a jiných chronických kožních onemocnění
poruch metabolismu cukru (diabetes)
zvýšené činnosti štítné žlázy a stavů po operaci štítné žlázy
obezity
poruch lipidového metabolismu
Lázně Dolní Lipová jsou klimatické lázně s celoročním provozem. Jejich lázeňský charakter je dán podhorským, mírně dráždivým klimatem (nadmořská výška 671 m nad mořem) Hrubého Jeseníku. Převládající západní (z 85 %) větrné proudění z oblasti bez většího průmyslu, 30?40 km pásma lesů Orlických hor a pohoří Hrubého Jeseníku snižuje prašnost oblasti až na 30 % celorepublikového průměru. Čtvrtinu roku jde o typicky fénový charakter počasí, přinášející silné proudění a ionizaci vzduchu. Zvýšený výskyt kladných a záporných iontů po celý rok má kladný vliv na choroby ovlivnitelné přírodními vlivy ? alergické choroby jak kožní, tak respirační, ale i psychické včetně sekundárního ovlivnění všech psychosomatických chorob. Chladnější počasí (průměrná roční teplota mezi 7?8 °C), je vyhledáváno nejen pacienty s onemocněním kůže, ale také s vyšší tělesnou hmotností a poruchou činnosti endokrinních žláz.
V současnosti jsou Lázně Dolní Lipová odborným léčebným lázeňským ústavem, zaměřeným na léčení chronických neinfekčních kožních chorob, hlavně psoriázy a atopického ekzému, onemocnění žláz s vnitřní sekrecí a metabolických poruch. Léčba obezity, v současnosti realizovaná podle nejnovějších poznatků moderní medicíny, zůstala tradiční indikací lázní.
Novela Indikačního seznamu v roce 1994 umožnila léčbu kožních chorob v Lázních Dolní Lipová nejen dospělým a dorostu, ale i dětem od 3 let věku. V r. 1999 Ministerstvo zdravotnictví ČR vyslovilo souhlas s rozšířením lázeňské léčby obesity dospělých v Lázních Dolní Lipová i na děti a dorost. Léčení dětí od 3 do 6 let je možné pouze v doprovodu rodičů, pro děti od 6 let a dorost je zajištěn potřebný výchovný dozor a kontinuita školního vzdělávání.
Léčebný program pro pacienta je volen individuálně na základě komplexního vstupního vyšetření lázeňským lékařem. K léčbě našich pacientů využíváme osvědčených i moderních léčebných postupů, ať už balneologických či fyziatrických, ale i z ostatních klinických oborů, v souladu s nejnovějšími poznatky medicíny. Za tímto účelem spolupracují Lázně Dolní Lipová s příslušnými odbornými společnostmi České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně a předními odborníky v těch medicínských oborech, které jsou předmětem lázeňského léčení v našich lázních. Pro ně, ale i pro ostatní lékaře v dermatovenerologii a obezitologii pořádají pravidelná pracovní setkání s cílem umožnit výměnu nejnovějších informací mezi kolegy jak v lékařské praxi, tak v lázních.

Zdroj : Lázně


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Středa 24.04.

    25°C
    12°C

    Čtvrtek 25.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    27% (20032)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13869)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14033)

    • Last minute
    18.1% (13417)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12893)

    Celkem hlasů: 74244

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.