E-Česko

Travelling, Accommodation, Holiday, Free time

Bohemian, Moravian, Silesian

     
Today it is Čtvrtek, 28. 03. 2024
Name-day Soňa
Fulltext search

Section for searching:

Magazine Gulliver - Menu
Accommodation and catering

Accommodation Machan - Hejnice




Magazine Gulliver

Previous page

Ischia

Přeje zdraví i lásce

 

Ischia je stále zelený rajský ostrov v Neapolském zálivu okouzluje a také léčí své návštěvníky už několik staletí. Léčí se tu vše - od závažných revmatických chorob až po povadlou pleť.

 

Ač rozměry malý, nabízí ostrov kromě příjemných pláží i horské procházky po zalesněných úbočích místních nevysokých kopců nebo podél nesčetných vinic a olivových i piniových hájů.
Starobylá malá městečka, která jsou rovnoměrně rozeseta podél pobřeží i v horských úrodných sedlech, potěší oko příjemnou středomořskou architekturou, zpestřenou bohatými trsy pestrobarevných květin. A pokud patříte mezi milovníky historie, pak si nenechte ujít návštěvu Aragonského hradu, který se vypíná na skále nad přístavem.
Nahoru se dá vyjít i pěšky, ale pro ty pohodlnější byl přímo ve skále vytesán výtah. Celé dějiny ostrova a okolí pak krásně dokumentují vykopávky, soustředěné v mimořádně zdařilém Archeologickém muzeu v městečku Lago Ameneo. Je tu uchováno na 10 000 exponátů od prvního řeckého osídlení v roce 780 před naším letopočtem až do středověku a novověku.
Na nevelkém ostrově téměř kruhového tvaru (plocha cca 46 km²) neznají zimu a díky četným horkým pramenům zde sezóna nikdy nekončí. Velice členitý povrch ostrova je porostlý bujnou vegetací, která rozkvétá proměnlivě v každém ročním období.
Hlavní okružní komunikace spojuje šest správních obcí a zároveň turistických center ostrova, z nichž každé nabízí svoji specifickou zajímavost: původní architekturu domků a kostelů, termální prameny a koupele, městské promenády, zajímavá vyhlídková místa, botanické druhy či nevšední trasy. Všechna místa ležící na ostrovní obvodové komunikaci jsou velice lehce dostupná místními autobusy, které jezdí v krátkých intervalech stále dokola oběma směry.
Na ostrově není kus rovného místa ani na domek, proto také mnoho hotelů zajímavě vestavěných do svahů nabízí svým hostům terasovitě vrstvené pokoje s krásnými vyhlídkami do údolí nebo do stále zelených a kvetoucích zahrad. Tyto lázeňské domy vznikaly účelovými přestavbami z původních soukromých vil a paláců již od první poloviny 19. století. Nejkrásnější rozhled se nabízí z vrcholové kóty ostrova (Monte Epomeo, 787 m), který si ovšem musí každý vysloužit náročným pěším výstupem mezi vinicemi a tufovými skalisky s četnými jeskyněmi a bujnou vegetací.
Ostrované z Ischie umějí svým hostům zpříjemnit pobyt ochotou, vlídností, výborným servisem na plážích, v koupelích, v restauracích a obchodech, či nabídkou četných výletů po ostrově. Komunikace je možná ve všech světových jazycích, z nichž převládá němčina a angličtina.
Na Ischii přijíždějí návštěvníci opravdu z celého světa. Někteří zde hledají romantické místo pro svoji dovolenou, jiní ztracené zdraví. Mnozí z těch či oněch přijíždějí znovu a znovu, a právě tím udělují ostrovu tu nejvyšší známku kvality.

Zdroj : Campanatour


    Previous page

     


    Weather

    Friday 29.03.

    25°C
    12°C

    Saturday 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Others
    Survey

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    27% (19785)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13703)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13863)

    • Last minute
    18.1% (13229)

    • Prostřednictvím internetu
    17.3% (12691)

    Number of contender 73271

    Login

    Your login:

    Your password:


    News by e-mail

    Enter your e-mail for sending news from server E-Czechia.cz.


     

     

     

     

     

    Copying, publishing and spreading of this server www.e-cesko.cz is recommended and acceptable. We hope that users will enjoy using materials from server www.e-cesko.cz and they will spread this address further. Project E-CESKO.cz came in the existence thanks to the government grant of the Ministry of Regional Development of the Czech Republic.