E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 26. 04. 2024
Svátek slaví Oto
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Polabí

Naučná stezka Údolím Labe

 

Naučná stezka na své poměrně dlouhé a členité trase spojuje dvě města ve středočeském Polabí, a to Lysou nad Labem a Čelákovice a její délka je 21,5 km. Začíná na náměstí Bedřicha Hrozného

 

v Lysé nad Labem a končí v Čelákovicích U tvrze. Zabývá se velmi podrobně nejen jejich historií, ale rovněž historií okolního osídlení, a také geologií, florou a faunou chráněných území ležících na trase stezky (národní přírodní rezervace Hrabanovská Černava, přírodní rezervace Hrbáčkovy tůně, přírodní rezervace Lipovka-Grado).
Vede převážně po kvalitních cestách, rozhodně však nedoporučujeme stezku navštěvovat ve vlhkém počasí, protože mnohé úseky trasy mohou být silně podmáčené, ne-li úplně rozbahněné.
Stezka je značena klasickými zelenobílými značkami naučných stezek, bohužel velmi mizerně a nedostatečně. Na některých panelech je sice uveden popis cesty k další zastávce, ale ani to nestačí a někdy je k nalezení správného směru potřeba opravdu velkého důvtipu. Proč tvůrci stezky udělali tak bohaté informační panely, ale zároveň šetřili na plechovkách se zelenou a bílou barvou, nám není známo.
Vzhledem k délce stezky, velmi obsažným informačním panelům, ale bohužel i kvůli špatnému značení stezku doporučujeme jít na dvě etapy: v první projít zastávky 1-9 a poté se vrátit zpátky do Lysé, a druhou začít znovu v Lysé, ale hned zpočátku se (zkratkou) přesunout k zastávce 10 a od ní pak absolvovat zbytek až do Čelákovic.
Zdroj : Stezky


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Sobota 27.04.

    25°C
    12°C

    Neděle 28.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (20072)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13910)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14067)

    Last minute
    18.1% (13449)

    Prostřednictvím internetu
    17.4% (12941)

    Celkem hlasů: 74439

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.