E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 26. 04. 2024
Svátek slaví Oto
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Turistická ubytovna - Arnoltice




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Peru

Jihoamerická země s nejslavnější minulostí

 

Intillay, Taytallay! Slunce mé, otče můj! S velkou radostí tě zdravíme.
Posvěť nás svým mocným světlem. Slunce mé, otče můj! Celému světu dáváš sílu. Slituj se se svým žárem. Slunce mé, otče můj!

 

Toto jsou slova prastaré modlitby Inky při slavnosti Inti Raymi, svátku Slunce, který se každoročně v době slunovratu slaví ve zbytcích staré pevnosti na kopci nad bývalým centrem říše - městem Cuskem.
Peru je země, kde se na každém kroku setkáte se symbiózou slavné předkolumbovské minulosti a živé přítomnosti. Vzniká tak neskutečně pestrá mozaika každodenních dojmů a zážitků, které uchvátí každého návštěvníka a navíc ho nutí k přemýšlení. Nejlépe to poznáte, až budete doma vzpomínat na šero starých peruánských jezuitských kostelů, na mumie, které ve zbytcích nádherně zbarvených tkanin čekají v suchém vzduchu na definitivní rozpad, na prapodivné přírodní galerie planiny Ingenio u Nazka, na natažené žebrající špinavé ručky vyhublých otrhaných malých dětí, ubohé chatrče z rákosu a nepálených cihel, rozpraskaná chodidla horských nosičů nad jejichž hlavami v tichu krouží kondoři, na majestátnost lamích stád a tisíce a tisíce dalších věcí, které se nesmazatelně vryjí do hlavy a srdcí. Předem upozorňuji každého případného návštěvníka Peru, že ani sebelépe připravený zájezd cestovních kanceláří není schopen ukázat zemi beze zbytku. Stále zůstává pro nás něco zajímavého, co stojí za další návštěvu a poznání, takže valná většina turistů odjíždí s předsevzetím ještě se do kouzelného Peru vrátit. Postavíme-li otázku co je na Peru tak zajímavé , můžeme odpovědět - všechno, historie, příroda, lidé.

Zdroj : Halo noviny


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Sobota 27.04.

    25°C
    12°C

    Neděle 28.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    27% (20090)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13928)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14090)

    • Last minute
    18.1% (13464)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12963)

    Celkem hlasů: 74535

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.