E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 26. 04. 2024
Svátek slaví Oto
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Pension Markus Frymburk




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Beskydy

Beskydami křížem krážem a dál

 

O dovolené by si prý měl člověk "žít jak Rothschild"- nehledět na korunu a dopřát si. My to vzali doopravdy. Jako výchozí základnu jsme si pro výlety po Moravskoslezských Beskydech

 

vybrali útulné hnízdo, zvané Zlatý orel. Svého času si ho nechal postavit skutečný Rothschild. Bankéř, ocelář a uhlobaron.
Coby kamenem dohodil to máme do Ostravice. O pár kilometrů dál je Frenštát pod Radhoštěm, Frýdlant nad Ostravicí i Frýdek-Místek. Zleva pak můžeme vyrazit na Rožnov pod Radhoštěm. A když je dost času, co nám brání sednout na vlak a zamířit si to třeba do Kopřivnice? Vykláním se z okna horského sídla patřícího kdysi baronu Alphonsu Mayeru Rothschildovi. Opavský bard Petr Bezruč jej sice ve svých básních nazýval pijavicí, ale skutečností zůstává, že čtyřhvězdičkový standard v horském prostředí malebných Beskyd má něco do sebe.
Proč se zdržet
Relaxační wellnes pobyt je připraven především pro krátkodobé dobití sil. V třídenních intervalech (dvě noci ) je v ceně od 2200 korun na osobu nejen luxusní střecha nad hlavou, ale snídaně formou švédských stolů, dvě večeře ve stylové restauraci, využití whirpool bazénu a sauny a také jedna celková masáž těla. K dispozici jsou horská kola, pěší túry či procházky panenskou přírodou. S větrem o závod se můžeme vyřádit na speciálních čtyřkolkách známých u nás jen z amerických filmů. Jezdí se na plný plyn, dodržovat se musí pravidla silničního provozu a na ochrannou helmu zapomenou jen šílenci. Jde o adrenalinový sport, kdy se i páni od padesátky nahoru mění v kluky. Čtyřkolky si však mohou půjčit i ženy a děvčata, pokud si troufnou. Není to tak drahé - na den zaplatíte 400 korun, za půl dne o stovku méně. Podrobněji: Tel.: +420 558 682 181, +420 736 500 090.
Když se nabažíte postele s nebesy
Pak je nejlepší čas poznat kraj pěšky či v sedle horského kola. Letními Beskydami mohou většinou cykloturisté jezdit po stejných stezkách jako pěší. Musí však respektovat pravidlo, že chodec má přednost! Když terén výjimečně nedovolí na kole pokračovat, nic se neděje. Stačí přejít na lesácké cesty - jsou značené a prakticky kopírují pavučinu stezek. Chce to však kvalitní cyklistické vybavení. Ještě zajímavost - letos uvedly do provozu České dráhy své půjčovny trekingových kol. Za celý den chtějí 100 korun. Půjčovny najdeme na nádražích ve Frenštátě pod Radhoštěm a v Ostravici. "Budete se asi divit,"řekla mi pracovnice Beskydského informačního centra, "ale síť značených tras v České republice je obecně uznávaná jako nejlepší a nejhustší v Evropě!"
V sedle si užijete
V Beskydech je téměř 500 kilometrů značených cykloturistických tras. Mají různé stupně obtížnosti. Od lážo plážo šlapání až po vyčerpávající, téměř profesionální výkony. Jsou zde okruhy vhodné pro rodiny s dětmi či seniory i pro polykače kilometrů. Prakticky celým regionem vás provede okruh nazvaný BESKYDTOUR. Jde o trasu v délce 160 kilometrů. Pro snadnější orientaci je umístěno na cykloturistických značkách originální logo stylizovaného cyklisty. Není to špatná trasa. Můžete například:
navštívit zříceninu hradu Hukvaldy, Frýdecký zámek s Muzeem Beskyd;
zaparkovat kola na letišti ve Frýdlantu nad Ostravicí a objednat si vyhlídkový let;
- prohlédnout si unikátní dřevěné kostelíky na Čeladné či v Bílé;
vykoupat se v přehradních nádržích či nechat své tělo odpočinout v bylinných lázničkách v Komorní Lhotce.

Zdroj : Moje noviny


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Sobota 27.04.

    25°C
    12°C

    Neděle 28.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    27% (20076)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13916)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14072)

    • Last minute
    18.1% (13451)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12944)

    Celkem hlasů: 74459

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.