E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 20. 04. 2024
Svátek slaví Marcela
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Maledivy

Říše tisíce ostrovů

 

Chcete-li si odpočinout od stresu a napětí městského života, v náruči kouzelné přírody, mezi přátelskými lidmi, kteří nabízejí návštěvníkům svoji tradiční orientální pohostinnost, Maledivy

 

jsou to pravé místo.
Maledivy, říše tisíce ostrovů a atolů, se rozkládají v tropických vodách Indického oceánu na podmořském horském hřebenu. Jednotlivé ostrovy z korálového vápence jako špendlíkové hlavičky vyčnívají z širého Indického oceánu na rozloze, která měří severojižním směrem 760 km a západovýchodním asi 130 km. Jen málo z asi dvou tisíc ostrovů přesahuje dva kilometry a jejich plocha činí pouhých 298 km2. Tropické teplé vody Indického oceánu, prosvětlené a bohaté na kyslík, jsou ideálním životním prostředím pro korály, které svými stavbami z živého i odumřelého materiálu vytvářejí atoly. Většina ostrovů je neobydlená. Přibližně 270 000 tisíc obyvatel žije na pouhých 191 ostrovech, z toho čtvrtina na ostrově Male, kde je také hlavní město, mezinárodní letiště, politické, kulturní a hospodářské centrum ostrovní republiky převážně muslimského vyznání (zákaz dovozu alkoholických nápojů, v resortech se veškeré alkoholické nápoje podávají bez omezení). Hlavní město leží severně od South Male Atolu. Nejčastější místní dopravní prostředek je kolo nebo motorka, celé město obejdete za pouhé 2 hodiny. Čeká na vás okouzlující přírodní ráj korálových ostrovů a průzračně čistá voda lagun. Ostrovy s bohatou zelenou tropickou vegetací a elegantně se houpajícími kokosovými palmami jsou obklopeny bílými písečnými plážemi. Jde o neporušený zapomenutý ráj na zemi, kde je moderní komfort zamaskován v dokonalém souladu s přírodním prostředím a uklidňující pohodou. Chcete-li si odpočinout od stresu a napětí městského života, v náruči kouzelné přírody, mezi přátelskými lidmi, kteří nabízejí návštěvníkům svoji tradiční orientální pohostinnost, Maledivy jsou to pravé místo. Představte si zemi, kde chudoba nebo násilí nenarušuje klidnou existenci, kde nad mořskými vlnami vane tropický vánek a kde se denně lesknou paprsky východu a západu slunce. Maledivy přesně odpovídají představám o tropickém ráji s výtečnými podmínkami pro potápěče. Podnebí Malediv, podmíněné jejich polohou na rovníku, je celý rok tropicky teplé s vyrovnanými teplotami v průměru od 28 do 30 °C. Vlhkost vzduchu je poměrně vysoká a letní monzunové větry přinášejí srážky. V zimním období se občas vyskytují pouze kratší tropické deštíky. Let na Maledivy z Evropy trvá cca 12 hod.

Zdroj : iHNed


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Sobota 20.04.

    25°C
    12°C

    Neděle 21.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19989)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13837)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14006)

    Last minute
    18.1% (13384)

    Prostřednictvím internetu
    17.4% (12857)

    Celkem hlasů: 74073

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.