E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 18. 04. 2024
Svátek slaví Valérie
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

PENZION & CAFÉ




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Kanárské ostrovy

Dovolená na Tenerife

 

Na ostrov Tenerife pravidelně létají dvě české letecké společnosti ? Fischer Air a Travel Service. Letecké spojení je nejméně jednou týdně a trvá přibližně 5 hodin (záleží na protivětru apod.).

 

Cena letenky se pohybuje okolo 10 až 11 000 Kč. Mezinárodní letiště královny Sofie, kde přistanete, leží 62 km od hlavního města Santa Cruz a přibližně 10 ? 15 km od jižních, turisticky nejatraktivnějších center Playa de las Américas a Los Cristianos. Při cestě z letiště můžete využít jak místní autobusovou dopravu (odkazy na mapku i jízdní řády najdete v sekci odkazy), tak i taxi. Autobusy mají zelenou barvu, zastávka je označena velkým P(jako na většině ostatních kanárských ostrovů) /Parada ? zastávka/. Většina autobusů je vybavena klimatizací. Přímo na letišti si lze najmout i automobil. Jedinou podmínkou je mít platný český řidičský průkaz, a to po dobu nejméně dvou let. Doporučuji pozorně si přečíst nájemní smlouvu a ujistit se, že půjčovaný automobil je pojištěný. Na Tenerife se jezdí stejně jako u nás vpravo, řidič i spolujezdec na předním sedadle musí mít zapnuté bezpečnostní pásy. Povolená rychlost na dálnicích je 120 km/hod., na silnicích I. třídy 90 km/hod., vedlejších 90 km/hod. a osadách 50 km/hod. Upozornění: parkujte vždy na k tomu určených místech. Odtahování vozidel je velmi časté a velmi drahé! Silniční síť je hustá a dobře vybavená značkami a silničními ukazateli. Benzínových pump je dostatek.
Klima
Turistická sezóna začíná a je tu téměř po celý rok. Nejstudenějším měsícem je leden, kdy se teploty pohybují mezi 19 a 21 stupni, nejteplejší jsou červenec a srpen, kdy teplota může dosáhnout i více než 30 stupňů. V průměru se teploty pohybují od 21 do 29 stupňů. Je to jeden z ostrovů, kde je opravdu celý rok jaro.
Ekonomika a cestovní ruch
Nejdůležitějším zdrojem příjmů je turistický ruch. Ročně navštíví Tenerife okolo 3 milionů turistů, převážně z Německa, Velké Británie a Skandinávských zemí. Najdete zde i první českou a slovenskou restauraci, objevují se i první zájemci o koupi malých hotelů. Turisticky nejatraktivnější je jižní část ostrova, konkrétně Playa de Las Américas a Los Cristianos. Chcete-li tam začít podnikat, pak za pronájem obchodu, baru, restaurace (60 ?100 m2) musíte počítat od 1 200 Eur výše, budete-li si chtít obchod či restauraci koupit, počítejte již řádově s částkou okolo 1 mil. Eur.
Opravdu jediným záporem této lokality je dlouhá pětihodinová cesta letadlem, ovšem za tu krásu to stojí.
Dovolená na Tenerife
Jako jeden z mála Kanárských ostrovů, má vlastní přírodní zdroje vody, takže je ?věčně zelený?. Místní cestovní kanceláře nabízejí řadu zajímavých výletů, počínaje okružní cestou kolem ostrova, výstupu na nejvyšší hru Pico del Teide, vyjížďku lodí k západnímu pobřeží /Los Gigantes/ spojenou s pozorováním velryb, až po návštěvu nejbližšího ostrova La Gomera proslulého svým přírodním parkem s jedinečnou flórou. Zajímavý pro děti je podmořský svět, který mohou objevit při jízdě ponorkou. Náročnější cestovatelé se mohou zúčastnit jedno i vícedenních zájezdů do Maroka /Marrákéš/, nebo do senegalského Dakaru. Dovolenou či svatební cestu můžete na Tenerife trávit v jakémkoliv roční období. Můžete ji strávit jak v hotelu, tak si pronajmout vlastní byt, nebo vilu. Obojí jde zařídit z domova, prostřednictvím internetu.
Turisticky atraktivní části jsou posety jak supermarkety, kde snadno nakoupíte, pokud se rozhodnete vařit si sami, tak i bary a restauracemi s vyhlídkou na oceán. Kuchyně je mezinárodní. Z dovolené, nebo ze svatební cesty si přivezete nejen hezké zážitky, ale vzhledem k tomu, že Kanárské ostrovy patří do bezcelní zóny, zejména módu, kosmetiku a elektroniku, přičemž oboje je levnější než v ČR.
Zábava
Pro Tenerife jsou typické vodní sporty, golf, tenis a squash a pěší turistika. Z vodních sportů můžete provádět podvodní lov s harpunou, na který ovšem musíte mít povolení. Širokou nabídku služeb nabízejí potápěčská centra. Nejlepší podmínky na windsurfing nabízí pláž u El Médano, která patří mezi nejvyhledávanější na světě a každoročně se tu konají mezinárodní závody. Školy windsurfingu najdete v každém významnějším turistickém středisku. Tenerife je rájem pro jachtaře, ale na své si přijdou i příznivci golfu.
Rodiče s dětmi upozorňujeme, že vedle již zmiňovaného výletu za kulovanými velrybami na možnost navštívit nejznámější vodní park - Aquapark Octopus, blízko Playa de las Americas. Nejznámějším zábavním parkem vhodným pro celou rodinu je Loro Parque nedaleko hlavního města Santa Cruz, kde je jedno z největších evropských podmořských akvárií, představení cvičených papoušků, lachtanů a delfínů. Tenerife je bohatá na řadu zajímavých botanických zahrad s mnoha vzácnými druhy rostlin i zvířat.

Zdroj : iHNed


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 19.04.

    25°C
    12°C

    Sobota 20.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19938)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13805)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13957)

    Last minute
    18.1% (13336)

    Prostřednictvím internetu
    17.4% (12815)

    Celkem hlasů: 73851

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.