E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 20. 04. 2024
Svátek slaví Marcela
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Pension Markus Frymburk




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Australské Torquay

Ráj surfařů

 

Budete-li v Austrálii hledat ráj surfařů, dostanete jistě v každé části Austrálie jiné doporučení. Rájem surfařů se totiž pyšní na západě město Perth, na severu zase Cairns, na východě

 

Brisbane a na jihu město Torquay.
Poslední z jmenovaných je bezesporu nejmenším a nejméně známým místem. Nikoliv však právě pro surfaře, pro které Torquay znamená něco podobného co pro tenisty Wimbledon. Každým rokem se na Bell Beach pořádají velkolepé závody na prknech, kdy ti nejlepší z nejlepších předvádí své umění. Oproti Melbourne, které leží nedaleko, jsou pláže města Torquay otevřené Jižnímu oceánu, takže o velké vlny zde není nikdy nouze.
O tom, že Torquay je město surfařů se přesvědčíte ihned, jakmile do něj vjedete. Muzeum surfování a velké nákupní středisko zaměřené na tento druh tak populárního sportu (nazvané Surfworld Plaza) Vás ihned přesvědčí, že každý, kdo je příznivcem surfování, musí město Torquay milovat. Neodoláte-li tomuto specifickému muzeu (jak průvodce říká ? největšímu svého druhu na světě), dozvíte se nejen o počátcích surfování, jenž jsou spojeny především s Havají a tím nejobyčejnějším prknem, vyrobeným ze dřeva, ale můžete se zde dozvědět mnohem víc. Například o těch nejlepších z nejlepších nebo jak si najít tu svou pravou vlnu a jak se na ní co nejdéle udržet. Jak se tvoří vlna si můžete také hned vyzkoušet na zvláštním přístroji ukazujícím zákonitosti přírody.
Chcete-li se seznámit s tímto vodním sportem více než teoreticky, není lepší příležitosti než právě v Torquay. Máte možnost přihlásit se do jedné ze škol surfování nebo si najmout svého vlastního lektora. Teoretická příprava je ovšem v obou případech nezbytně nutná. Než se vydáte do divokých vln Jižního oceánu, měli by jste znát něco málo o chování vln a jak se naopak chovat k nim, aby jízda byla co nejdelší a nevedla k příliš rychlému pádu. Musíte vědět také, jak se zachovat, nezvládnete-li jí a řádně se takové manévry naučit na suchu.
Jízda na "prkně" není v žádném případě jednoduchou záležitostí. Ale věřte, že stojíte-li jednou na surfu a jedete, budete tento pokus chtít opakovat a zdokonalovat stále a stále dokola.
Více informací se dozvíte na adrese http://www.surfworld.org.au/index.htm.

Zdroj : Web volný


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Neděle 21.04.

    25°C
    12°C

    Pondělí 22.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    27% (20010)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13853)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14022)

    • Last minute
    18.1% (13401)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12875)

    Celkem hlasů: 74161

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.