E-Česko

Travelling, Accommodation, Holiday, Free time

Bohemian, Moravian, Silesian

     
Today it is Pátek, 26. 04. 2024
Name-day Oto
Fulltext search

Section for searching:

Magazine Gulliver - Menu
Accommodation and catering

Apartment In Chapel




Magazine Gulliver

Previous page

Jeseníky

Údolí Bílé Opavy je po větrné smršti znovu otevřeno turistům

 

Návštěvníci Jeseníků mohou ode dneška znovu vyrazit na jednu z nejatraktivnějších stezek v údolí Bílé Opavy. Údolí zpustošila loni v listopadu vichřice, trasa musela být dosud

 

uzavřena. Lesníkům se již poškozené místo podařilo vyčistit, údolím lze procházet po modré i žluté trase. Možnosti i díky dobrému počasí využila řada turistů.
"Přišly mraky lidí, určitě už byli natěšení a také zvědaví. Mohou se opět podívat na místa, kde byli zvyklí chodit. Počasí je dnes pro turistiku ideální," řekl starosta Karlovy Studánky na Bruntálsku a revírník Luděk Jurajda.
Podle Milana Ulrycha ze Správy chráněné krajinné oblasti Jeseníky správa opravila dvě poškozené lávky.
"Ke zprůchodnění zhruba 400 metrů úseku, který byl poškozen větrnou kalamitou, slouží dalších deset nových schůdků nebo lávek, které údolí i přes krajinářské změny zatraktivňují," sdělil Ulrych. Podle něj je stezka i nadále fyzicky náročná a návštěvníci by měli dbát zvýšené opatrnosti. Na turisty čeká i řada novinek. Zatímco dříve procházeli úsek poškozený kalamitou lesem, nyní tam stromy nejsou. Lidé uvidí holinu, která vznikla při větrné smršti.
Vichřice pokácela les v údolí Bílé Opavy v úseku o délce 400 metrů a šířce až 150 metrů. Do odklízení stezky se pustili odborníci kvůli sněhovým bariérám až na konci května. Nad národní přírodní rezervací natáhli tři lanové dráhy, pomocí kterých dřevo z prudkých svahů odklízeli.
Rezervaci v údolí Bílé Opavy lemují peřeje, kaskády a vodopády. Řeka pramení na jižním svahu Pradědu. Naposledy podle pamětníků zpustošilo počasí tuto oblast v tak velké míře před 50 lety.

Zdroj : České noviny


    Previous page

     


    Weather

    Saturday 27.04.

    25°C
    12°C

    Sunday 28.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Others
    Survey

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    27% (20083)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13919)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14081)

    • Last minute
    18.1% (13457)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12950)

    Number of contender 74490

    Login

    Your login:

    Your password:


    News by e-mail

    Enter your e-mail for sending news from server E-Czechia.cz.


     

     

     

     

     

    Copying, publishing and spreading of this server www.e-cesko.cz is recommended and acceptable. We hope that users will enjoy using materials from server www.e-cesko.cz and they will spread this address further. Project E-CESKO.cz came in the existence thanks to the government grant of the Ministry of Regional Development of the Czech Republic.