E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Hotel Laguna - Orea Hotels




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Filipíny

Filipínský ostrov Cebu

 

Filipíny sice tvoří více než dostatečný počet ostrovů, jen minimum z nich je však připraveno zvládnout davy turistů toužících po rajské dovolené v tropickém ráji. Nejznámější jsou ostrovy

 

Boracay a Palawan, tam ale masivní turistický ruch nějakému většímu klidu na plážích rozhodně nepřeje.
Jedním z klidnějších ostrovů je ostrov Cebu, který dnes obývá více než tři milióny obyvatel. Najdeme zde několik velice zajímavých pláží a dokonce i několik čtyřhvězdičkových hotelů, méně kvalitní ubytování je vhodné spíše pro dobrodružnější povahy. Cebu je někdy nazýváno Královské město Jihu, samotné Cebu City je nejstarším městem Filipín a v jeho blízkosti poprvé přistáli běloši (Ferdinand Magellan). Z jeho první .expedice se dodnes dochovaly zbytky kříže, který zde v roce 1521 nechal postavit na znamení pokřtění prvního domorodce. Zájemci o historii si nenechají ujít ani návštěvu pevnosti Fort San Pedro, postavené v roce 1565 Miguelem Lopezem de Legaspi, která je nejstarší španělskou pevností na Filipínách. Stejně zajímavá je i procházka ulicí Colon Street ze stejné doby, která je nejstarší dochovanou ulicí celých Filipín.
Turisté toužící po naprostém klidu udělají nejlépe, když pro svou dovolenou zvolí malinký ostrůvek Badian. Třetinu ostrova vlastní luxusní hotel patřící evropskému majiteli, na zbytku bydlí domorodí rybáři, ale zůstává volně přístupný. Doprava z letiště, která podle provozu na silnici trvá několik hodin, je součástí ceny. Hotelová pláž je díky omezenému počtu bungalovů více než prostorná a nabízí jemňoučký písek a příjemní koupání. To je optimální především dopoledne, neboť v této oblasti je poměrně znatelný příliv a v některých hodinách může být zátoka příliš mělká. Součástí hotelových služeb je ale také dovoz lodí na korálový útes vhodný pro šnorchlování, v blízkosti rezortu je také tucet míst ideálních pro potápění.
Období dešťů oficiálně začíná již v červnu a trvá do listopadu, záleží ale na tom, kterou stranu ostrova si vybereme. Pokud si zvolíme ostrůvek Badian ležící na slunečné straně Cebu, nemusíme se návštěvy obávat po celý rok a můžeme s klidem pozorovat z pláže, jak na blízkém Cebu prší.
Atrakce: potápění
Délka: kratší
Nebezpečí: mořská fauna
Ceny: střední
Potápění/šnorchlování: Ano/Ano
Plavky: Ano/Ano
Doba návštěvy: Listopad až červenec

Zdroj : České noviny


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 29.03.

    25°C
    12°C

    Sobota 30.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19776)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13697)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13856)

    Last minute
    18% (13215)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12680)

    Celkem hlasů: 73224

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.