E-Česko

Travelling, Accommodation, Holiday, Free time

Bohemian, Moravian, Silesian

     
Today it is Pátek, 29. 03. 2024
Name-day Taťána
Fulltext search

Section for searching:

Magazine Gulliver - Menu
Accommodation and catering

POLUBNÝ PENZION




Magazine Gulliver

Previous page

Letní adrenalinové sporty

Lyžařské areály lákají v létě návštěvníky na adrenalinové sporty

 

Adrenalinovými sporty ožívají přes léto lyžařské areály v jesenických horách a podhůří. Aby přilákali turisty do center, které s odchodem lyžařů většinou po zimě osiří, pustili se letos

 

majitelé areálů do nákupu například horských koloběžek či speciálních minikár. Do kopců vyvezou zájemce vleky.
Terénní minikáry, na kterých mohou jezdit návštěvníci bez omezení věku, dnes například představili majitelé ski areálu v Hlubočkách na Olomoucku. "Důvodem je určitě využít areál také v létě. Je to letní atrakce pro všechny věkové kategorie. Nahoru se mohou zájemci nechat vytáhnout vlekem a dolů mohou sjet, kudy chtějí," řekl dnes ČTK majitel areálu Michal Stojmenov.
Upřesnil, že pro veřejnost bude zahájen provoz minikár od 29. července, kdy hodlá společnost otevřít také novou letní terasu a občerstvení. "K dispozici by zde měli mít lidé pět těchto strojů. Za nákup jednoho z nich zaplatíme 60.000 korun," dodal Stojmenov.
V lyžařském ski areálu Přerovák v Malé Morávce na bruntálské straně Jeseníků si dnes mohli lidé zase poprvé vyzkoušet jízdu na horských koloběžkách. "Je to proto, abychom do této oblasti přilákali turisty také v létě a areál se dal využít nejen v zimním období," řekl ČTK Ivan Kolář z lyžařského areálu.
Na koloběžkách s odpruženou vidlicí a širšími koly se mohou nechat lidé vyvézt na vleku dlouhém zhruba půl kilometru. "Je to sport pro všechny bez věkového omezení. Až do 30. října si budou moci lidé zajezdit na pěti koloběžkách," dodal Kolář.
Už čtvrtou sezonu využívají k adrenalinovým sportům během léta areál také majitelé lyžařského střediska v Koutech nad Desnou na Šumpersku. "Zima je strašně krátká. Letos se pořádně lyžovalo jen od ledna do března. Naopak léto pro nás trvá půl roku," řekl ČTK majitel areálu Tomáš Kareš.
V Koutech si lze zajezdit nejen na horských koloběžkách a minikárách, ale i na speciálních letních lyžích. "Letos už to tady funguje čtvrtou sezonu. Zájemci jsou, nestojí se sice fronty jako v zimě, ale je tady poměrně plno," dodal Kareš.
Za jednu jízdu na horských koloběžkách či minikárách zaplatí lidé v lyžařských centrech kolem 30 až 40 korun. Větší počet jízd je přitom vyjde levněji.

Zdroj : České noviny


    Previous page

     


    Weather

    Saturday 30.03.

    25°C
    12°C

    Sunday 31.03.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Others
    Survey

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19840)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13747)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (13904)

    Last minute
    18.1% (13271)

    Prostřednictvím internetu
    17.3% (12742)

    Number of contender 73504

    Login

    Your login:

    Your password:


    News by e-mail

    Enter your e-mail for sending news from server E-Czechia.cz.


     

     

     

     

     

    Copying, publishing and spreading of this server www.e-cesko.cz is recommended and acceptable. We hope that users will enjoy using materials from server www.e-cesko.cz and they will spread this address further. Project E-CESKO.cz came in the existence thanks to the government grant of the Ministry of Regional Development of the Czech Republic.