E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 25. 04. 2024
Svátek slaví Marek
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Valašsko

Valašské kopce přivítají stovky tuzemských i zahraničních turistů

 

Stovky turistů zavítají v příštích dnech do Vsetína, kde byl dnes zahájen tradiční Mezinárodní týden turistiky na Valašsku. Zájemci budou mít možnost využít speciálně vyznačených tras různých

 

délek, které je provedou například Vsetínskem, Štramberskem či Novojičínskem.
Jedním z cílů akce, která se letos koná již popatnácté, je propagace turistických možností na Valašsku. "Jde o jednu z aktivit, kterou se město každoročně prezentuje na mezinárodních veletrzích cestovního ruchu," řekla mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová.
Turisté budou mít od neděle do pátku k dispozici vyznačené trasy v délkách deset, 20 a 30 kilometrů. V pondělí a ve čtvrtek mohou vyrazit i na ještě delší cesty. Každý den je přitom zavede do jiné lokality. Zájemci mohou absolvovat celý seriál či jen vybrané akce.
V neděli se turisté vydají po stopách portášů, někdejších strážců hranic. V pondělí pak navštíví místa, kde se odehrávali partyzánské boje. Jeden den bude tradičně vyčleněn poznávání slovenské strany hranic. "Zavítáme do Strážovských vrchů, navštívíme známe folklorní středisko Čičmany a podíváme se na pohyblivý betlém v Rajecké Lesné," uvedl jeden z organizátorů Bohumil Kupka.
Na středu je naplánována trasa kolem Štramberku, Nového Jičína a Valašského Meziříčí, o den později pak účastníci akce vyrazí za skalními útvary Valašska. Trasa povede kolem Čertových, Lačnovských a Pulčínských skal. Poslední den akce pak bude patřit přímo Vsetínu a jeho okolí. Turisté získají na památku pamětní listy, medaile a odznaky.
Organizovaná turistika má na Vsetínsku více než 80 let dlouhou tradici. Zdejší odbor klubu československých turistů založil v roce 1924 lékárník Karel Puszkailer. V roce 1948 byl sice Klub českých turistů včleněn do Sokola a spolu s ním zanikl, avšak v roce 1990 byla jeho činnost opět obnovena.

Zdroj : Ćeské noviny


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Pátek 26.04.

    25°C
    12°C

    Sobota 27.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (20061)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13905)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14066)

    Last minute
    18.1% (13443)

    Prostřednictvím internetu
    17.4% (12931)

    Celkem hlasů: 74406

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.