E-Česko

Reisen, Unterkunft, Urlaub, Freizeit

Böhmen, Mähren, Schlesien

     
Heute ist Sobota, 27. 04. 2024
Namenstag Jaroslav
Fulltext - Suchung

Sektion, wo suchen:

Magazin Gulliver - Menu



Magazin Gulliver

Vorige Seite

Slavnosti pětilisté růže

Český Krumlov zve na Slavnosti pětilisté růže

 

Období největšího rozvoje města za vlády posledních Rožmberků si koncem příštího týdne připomene Český Krumlov. Slavnosti pětilisté růže, jejichž 18. ročník se letos odehraje od

 

17. do 19. června, se letos poprvé rozšíří i do zámeckého areálu, nabídnou ale i víc komornějších akcí v dosud nevyužitých zákoutích města.
Návštěvníky opět čeká třídenní program plný kulturních vystoupení i návratů do historie.
Letošní ročník bude ve znamení novinek: sobotní historický průvod neprojde městem dopoledne, ale až ve 14 hodin, protože zároveň zahájí Turnaj růží v pivovarských zahradách.
Zapojení zahrad soukromého pivovaru Eggenberg je další novinkou tohoto ročníku - v neděli od 10 hodin se tam odehraje první ročník Klání mladých pánů, ve kterém se utká českokrumlovská mládež ve věku 12 až 15 let.
Doprovodný program letos nabídne víc komornějších akcí, letos nově například v Hradební ulici či v kapli sv. Martina. Premiéru bude mít také Divadelní park na místě bývalého parkoviště u Městského divadla.
Slavnosti začnou v pátek v 16 hodin a vyvrcholením prvního dne bude noční ohňový průvod ve 22 hodin. Vrcholem sobotního programu se stane ohňostroj na originální hudbu českokrumlovského hudebníka Otakara Votýpky, který se jako pocta Pánům z Růže o půlnoci odehraje na jižních terasách zámku. V neděli se bude například hrát v zámecké zahradě od 15 hodin tradiční šachová partie s živými figurami na obří šachovnici. Akci zakončí historický průvod, který projde městem po 16. hodině.

Součástí slavností se v sobotu ve 21 hodin stane předání Ceny města za rok 2004 v hotelu Růže, které bude spojeno se setkáním zástupců partnerských měst, křtem knihy Slavnosti Rožmberků, sedm scénářů ze života posledních Rožmberků od autora Františka Zborníka a galaprogramem tanečního souboru Fioretto a souboru Chairé. V rámci tohoto vystoupení pokřtí dětský flétnový soubor Krumlovští pištci své první CD.

Zdroj : iHNed


    Vorige Seite

     


    Wetter

    Sonntag 28.04.

    25°C
    12°C

    Montag 29.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Andere
    Ankete

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    26.9% (20099)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13945)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14107)

    • Last minute
    18.1% (13487)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12977)

    Zahl der Stimmen 74615

    Login

    Ihr Login:

    Ihr Passwort:


    News per E-mail

    Einlegen Ihre E-mail Adresse, um die Neuigkeiten vom E-CESKO.cz zu bekommen


     

     

     

     

     

    Kopieren, Publikation und Weitergegeben von der Website www.e-cesko.cz ist erlaubt und erwünscht. Wir glauben, dass die Verwendung des Inhalts macht allen Benützer Spass. Das Projekt E-CESKO.cz ist durch dank der Unterstützung Ministerium für regionale Entwicklung entstanden.