E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 27. 04. 2024
Svátek slaví Jaroslav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Privat LUMIRO




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Slavnosti pětilisté růže

Český Krumlov zve na Slavnosti pětilisté růže

 

Období největšího rozvoje města za vlády posledních Rožmberků si koncem příštího týdne připomene Český Krumlov. Slavnosti pětilisté růže, jejichž 18. ročník se letos odehraje od

 

17. do 19. června, se letos poprvé rozšíří i do zámeckého areálu, nabídnou ale i víc komornějších akcí v dosud nevyužitých zákoutích města.
Návštěvníky opět čeká třídenní program plný kulturních vystoupení i návratů do historie.
Letošní ročník bude ve znamení novinek: sobotní historický průvod neprojde městem dopoledne, ale až ve 14 hodin, protože zároveň zahájí Turnaj růží v pivovarských zahradách.
Zapojení zahrad soukromého pivovaru Eggenberg je další novinkou tohoto ročníku - v neděli od 10 hodin se tam odehraje první ročník Klání mladých pánů, ve kterém se utká českokrumlovská mládež ve věku 12 až 15 let.
Doprovodný program letos nabídne víc komornějších akcí, letos nově například v Hradební ulici či v kapli sv. Martina. Premiéru bude mít také Divadelní park na místě bývalého parkoviště u Městského divadla.
Slavnosti začnou v pátek v 16 hodin a vyvrcholením prvního dne bude noční ohňový průvod ve 22 hodin. Vrcholem sobotního programu se stane ohňostroj na originální hudbu českokrumlovského hudebníka Otakara Votýpky, který se jako pocta Pánům z Růže o půlnoci odehraje na jižních terasách zámku. V neděli se bude například hrát v zámecké zahradě od 15 hodin tradiční šachová partie s živými figurami na obří šachovnici. Akci zakončí historický průvod, který projde městem po 16. hodině.

Součástí slavností se v sobotu ve 21 hodin stane předání Ceny města za rok 2004 v hotelu Růže, které bude spojeno se setkáním zástupců partnerských měst, křtem knihy Slavnosti Rožmberků, sedm scénářů ze života posledních Rožmberků od autora Františka Zborníka a galaprogramem tanečního souboru Fioretto a souboru Chairé. V rámci tohoto vystoupení pokřtí dětský flétnový soubor Krumlovští pištci své první CD.

Zdroj : iHNed


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Neděle 28.04.

    25°C
    12°C

    Pondělí 29.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    26.9% (20113)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13952)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14116)

    • Last minute
    18.1% (13498)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12989)

    Celkem hlasů: 74668

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.