E-Česko

Reisen, Unterkunft, Urlaub, Freizeit

Böhmen, Mähren, Schlesien

     
Heute ist Sobota, 27. 04. 2024
Namenstag Jaroslav
Fulltext - Suchung

Sektion, wo suchen:

Magazin Gulliver - Menu
Unterkunft und Verpflegung

Apartment - Pension V Kapli




Magazin Gulliver

Vorige Seite

Chrudimsko

O víkendu zahájí letošní provoz cyklobusy do Železných hor

 

Milovníci kol mohou o nadcházejícím víkendu poprvé v letošní sezoně využít cyklobusy z Pardubic do Železných hor a zpět. Speciální autobusy vybavené pro přepravu bicyklů uvnitř vozu budou

 

jezdit o sobotách, nedělích a svátcích. "Pokud bude přát počasí a nebude o víkendech pršet, čekáme další zvýšení počtu cestujících," řekl obchodní ředitel společnosti Connex Východní Čechy Jindřich Poláček.
"Ráno je nejatraktivnější možnost nechat se vyvézt do hor a zpátky to sjet na kole. Odpoledním spojem zase většinou jezdí chataři ze Seče," uvedl. Cyklobusy v Pardubickém kraji loni přepravily přes 2700 cestujících, což bylo o pětinu více než rok předtím. Provoz skončí opět koncem září.
"V současné době jednáme s krajský úřadem o zařazení cyklobusu do propagačních materiálů s návazností na cyklostezky," dodal. Tento projekt se však podle něj uskuteční až v příštím roce.
Pasažéři letos opět zaplatí normální jízdné a navíc 20 korun za bicykl. Během prvního víkendu je přeprava kol zdarma. Držitelé čipových karet mohou využít slevy jako na ostatních spojích. Přes prázdniny se ke spoji přes Trhovou Kamenici a Seč přidá rovněž linka na Vysočině z Havlíčkova Brodu do Lipnice nad Sázavou.
Cyklisté tak v autobuse vystřídají lyžaře, kteří přestali jezdit na svahy v Hlinsku koncem února. Skibusy se za dva měsíce svezlo přes 750 cestujících. "První dva týdny v lednu byl zájem minimální, celkově se však náklady na provoz uhradily," uvedl Poláček. Tržby se pohybovaly v desítkách tisíc korun.

Zdroj : České noviny


    Vorige Seite

     


    Wetter

    Sonntag 28.04.

    25°C
    12°C

    Montag 29.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Andere
    Ankete

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    26.9% (20102)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13947)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14110)

    • Last minute
    18.1% (13492)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12982)

    Zahl der Stimmen 74633

    Login

    Ihr Login:

    Ihr Passwort:


    News per E-mail

    Einlegen Ihre E-mail Adresse, um die Neuigkeiten vom E-CESKO.cz zu bekommen


     

     

     

     

     

    Kopieren, Publikation und Weitergegeben von der Website www.e-cesko.cz ist erlaubt und erwünscht. Wir glauben, dass die Verwendung des Inhalts macht allen Benützer Spass. Das Projekt E-CESKO.cz ist durch dank der Unterstützung Ministerium für regionale Entwicklung entstanden.