E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 20. 04. 2024
Svátek slaví Marcela
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Turistická ubytovna - Arnoltice




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Malta

Pět ostrovů ve Středomoří

 

Maltské souostroví plné historie, pohody a příjemných lidí se nachází v samém srdci Středozemního moře. Vody, které omývají pobřeží těchto malých ostrovů je průzračně čisté a plné

 

života. Když k tomu připočteme příjemné klima, které je tu po celý rok, vyjde nám dovolená strávená na příjemném místě plném zajímavostí. Teplé Středozemní moře je příjemným místem na koupání.
Ostrovů je celkem 5 - největší Malta, také nejobydlenější, v závěsu je hned malebný ostrov Gozo, malé Comino s pár obyvateli a neobydlené Cominoto a Filfla.
Sliema & St. Julian´s
Sliema kdysi město plné víkendových sídel Malťanů, kteří se sem sjížděli z vnitrozemí. St. Julian´s byla oproti Sliemě původní rybářská vesnice, která si do dnešní doby snaží zachovat svůj ráz.
Dnes jsou obě města vyhledávaným turistickým střediskem a soustřeďují na sebe mnoho pozorností.
Bugibba & Qawra
Pokud pojedeme archaickými maltskými autobusy dál na sever otevřou se před námi další letoviska na první pohled o něco klidnější. Bugibba a Qawra. Obě města ožívají s prvními slunečními paprsky a prvními příjezdy turistů. Pobřeží je přírodní skalnaté nebo oblázkové. V blízkosti jsou písečné pláže v Golden Bay a Paradise Bay.
Severní pobřeží
Úplně pod severním cípem Malty leží malebná vesnička Mellieha. Toto místo je velmi oblíbené pro dovolené pro rodiny s dětmi díky prostorné písečné pláž a pozvolným vstupem do vody. V blízkosti hotelů jsou všechny služby velmi dobře dosažitelné, včetně zastávky autobusu.
Ostrovy Gozo & Comino
Ostrov Gozo menší a zelenější sestra Malty, jak je velmi často nazýván. Najdeme zde méně turistů, většinou sem jezdí pouze na jednodenní výlet z Malty. Gozo je zkrátka pro ty, kteří chtějí opravdu relaxovat, koupat se na písečných plážích a zapomenout na městský ruch.
Na Cominu žije pouze pár domorodců a najdeme zde jen jeden hotel se všemi službami pro strávení příjemné dovolené včetně blankytně Modré laguny.

Zdroj : Malta


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Neděle 21.04.

    25°C
    12°C

    Pondělí 22.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    Doporučení kamaráda
    27% (19994)

    Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13844)

    Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14010)

    Last minute
    18.1% (13388)

    Prostřednictvím internetu
    17.4% (12862)

    Celkem hlasů: 74098

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.