E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 26. 04. 2024
Svátek slaví Oto
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Francouzská Polynésie

Tajný ostrov Huahine

 

Pro jeden z málo známých ostrovů Francouzské Polynésie asi neexistuje dostatečné množství nadšených přívlastků. Na rozdíl od přece jenom komerčního ostrova Bora Bora si zde přijdou

 

na své především zastánci naprostého klidu.
Ještě nedávno relativně oblíbený ostrov se v posledních letech dostal mimo oblast zájmu turistů, proto také jsou zde již pouze dva hotely, i když ještě před třemi roky zde bylo hotelů hned osm. Oba hotely jsou navíc pětihvězdičkové, takže zájemci o ubytování budou muset sáhnout pěkně hluboko do kapsy. Levnější alternativou jsou buď pensiony, bohužel většinou ležící dále od pláží, nebo možnost pronajmutí celé vily, ke které dostaneme i auto a loď a ještě ušetříme.
I přes relativně omezenou možnost ubytování je zde dostatečně rozvinutá turistická infrastruktura, takže si můžeme dopřát všechny druhy vodních sportů. Pochopitelně kraluje potápění, šnorchlování a rybaření.
Mimo dvou soukromých pláží hotelů jsou ostatní pláže veřejné, a rozhodně jich na ostrově není málo. K některým je ale omezený přístup nebo se k nim dostaneme pouze lodí. V každém případě nám bude odměnou jemňoučký bělostný písek a tyrkysová, křišťálově čistá laguna plná života.
Díky omezenému počtu turistů a celkem větší (na Polynésii) rozloze ostrova si zde budeme moci dokonale představit, jak vypadala Polynésie ještě před padesáti lety. Pokud se náhodou neobjeví v přístavu výletní loď, budeme mít ostrov sami pro sebe. Milovníci archeologie ocení největší a nejlépe zachované marae nebo kamenné pasti na ryby, které pocházejí až ze 16. století.
Huahine ve skutečnosti tvoří dva ostrovy, Huahine Nui a Huahine Iti, spojené mostem. Ostrov byl připojen k Francii až v roce 1897, více než o padesát let později nežli samotné Tahiti. Hlavní městečko Fare, které není ničím jiným nežli stejně ospalou vesničkou s několika malými krámky, vypadá, jakoby se za posledních 100 let nezměnilo, civilizaci připomínají snad jen všudypřítomné telefonní budky.
Ostrov můžeme navštívit celoročně, od listopadu do dubna sice probíhá letní dešťové období, nicméně teplotní rozdíly jsou minimální a povětšinou prudké ale krátké tropické lijáky jsou pouhým příjemným ochlazením.

Zdroj : České noviny


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Sobota 27.04.

    25°C
    12°C

    Neděle 28.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    26.9% (20095)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13938)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14095)

    • Last minute
    18.1% (13475)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12971)

    Celkem hlasů: 74574

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.