E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 27. 04. 2024
Svátek slaví Jaroslav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Výlet do Harrachova

Nové muzeum v Harrachově navštívilo za čtyři měsíce 1300 lidí

 

HARRACHOV - Nové lesnicko-myslivecké muzeum v Harrachově přivítalo za první čtyři měsíce 1300 návštěvníků. Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) ho otevřela loni před polovinou prosince a

 

dosavadní zájem o prohlídku bere jako úspěch. ČTK to řekl mluvčí parku Radek Drahný.
"Ukázalo se, že lesnicko-myslivecké muzeum zpestřilo harrachovskou nabídku turistických atrakcí. Vyhledávají ho hlavně rodiny s dětmi a zájezdy ze škol," dodal Drahný. Podle něj jsou tržby ze vstupného pro správu KRNAP sice důležité, ale jde více o to, aby si lidé díky muzeu vážili krkonošské přírody.
Muzeum se nachází v opravené budově u autobusového nádraží. V přízemí vymyslel odborník správy KRNAP Petr Kadleček lesnickou expozici. Návštěvníci tam najdou ukázku výroby šindele a plavení dřeva nebo saně s vojí na svážení kulatiny a lesnické nářadí.
Přízemí propojuje s prvním patrem kmen smrku s figurínou trhače šišek. Nahoře je především přezimovací obora s vycpaným jelenem a dalšími lesními zvířaty. Stěnu zdobí vývojová řada jeleního paroží a lovecké trofeje. Autoři výstavy nezapomněli ani na posed s myslivcem a do muzea umístili 32 vycpaných zvířat. Mají v něm i pět televizorů, na nichž uvádějí filmy o krkonošské přírodě.
Přeměna Šindelky na muzeum vyšla na téměř 1,5 milionu korun. Je otevřeno každý den od 09:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:30. Vstupné činí 20 a deset korun. Harrachovské muzeum zabírá plochu asi 170 metrů čtverečních. Správa KRNAP kromě něj nabízí turistům také své hlavní muzeum ve Vrchlabí, muzeum v Jilemnici se stálou výstavou o lyžování a muzeum v Pasekách nad Jizerou s expozicí tkalcovství a houslařství.

Zdroj : Silvarium


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Neděle 28.04.

    25°C
    12°C

    Pondělí 29.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    26.9% (20112)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13952)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14116)

    • Last minute
    18.1% (13497)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12986)

    Celkem hlasů: 74663

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.