E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 26. 04. 2024
Svátek slaví Oto
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

Příští turistika - v kosmu !

Společnost Virgin Galactic a kosmická turistika

 

Britský magnát Richard Branson informoval o tom, že první komerční kosmonaut s ním společně poletí za hranice zemské atmosféry již

 

za 2,5 roku. V současné době se společnost Virgin Galactic věnuje vývoji a výrobě kosmických dopravních prostředků pro suborbitální lety. O svých plánech informoval Branson novináře na tiskové konferenci v Bombaji, kam přiletěl minulý týden při příležitosti zahájení leteckého provozu mezi Londýnem a Bombají. Od nynějška budou letadla společnosti Virgin Atlantic Airways uskutečňovat lety na nové lince třikrát týdně.

Branson se vyjádřil, že jeho cílem je udělat kosmickou turistiku bezpečnou a dostupnou lidem na celém světě. První kosmický let absolvují společně s Bransonem jeho rodiče, jeho syn a dcera. Během nejbližších 5 let se za hranice zemské atmosféry vypraví přibližně 3000 soukromých kosmonautů-turistů. Již nyní společnost Virgin Galactic registruje více než 7000 objednávek letenek do vesmíru. Cena letenky činí 200 000 amerických dolarů.

Koncem března bylo oznámeno jméno vítěze reklamní akce, organizované společnostmi Virgin Galactic a Volvo Cars. Tím šťastlivcem se stal jedenačtyřicetiletý Doug Ramsburg (Northglenn, Colorado). Suborbitální let absolvuje na jednom z dopravních prostředků společnosti Virgin Galactic v roce 2008.

Na realizaci projektu - výrobě strojového parku soukromých kosmických dopravních prostředků společnosti Virgin Galactic - spolupracuje firma Mojave Aerospace Ventures. Právě tato společnost podporovala americkou firmu Scaled Composites při vývoji a výrobě prvního soukromého kosmického "raketoplánu" SpaceShipOne.

Společnosti, které tvoří impérium čtyřiapadesátiletého Richarda Bransona, se zabývají různorodou činností: od železniční a letecké přepravy až po telekomunikační služby. Jako svůj hlavní zájem uvádí Branson
leteckou dopravu. Společnost Virgin Galactic je připravena upevnit svoje pozice na mezinárodním trhu - v USA, Indii, Nigérii a na Bahamách. V další oblasti zájmu společnosti Virgin Galactic je kosmická turistika.

Zdroj : Virgin Galactic


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Sobota 27.04.

    25°C
    12°C

    Neděle 28.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    27% (20081)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13918)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14075)

    • Last minute
    18.1% (13453)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12947)

    Celkem hlasů: 74474

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.