E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 27. 04. 2024
Svátek slaví Jaroslav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Ubytování a stravování

Pension Markus Frymburk




Magazín Gulliver

Zpět na předchozí stránku

CHURÁŇOV NENABÍZÍ JEN LYŽOVÁNÍ

 

Rozptýlená horská ves Churáňov vznikla v průběhu 17. a 18. století v souvislosti s rozvojem sklářství. Založena byla v nadmořské výšce 800-1050 m pod stejnojmenným vrcholem, který se vypíná do výšky 1119 metrů. Dnes je Churáňov významným střediskem zimních sportů, zejména běžeckého lyžování.

 

Běžecký stadion a k němu přilehlé závodní tratě hostily Světový pohár v běhu na lyžích již v roce 1983 a od té doby se zde(konalo mnoho významných závodů. Kvalitně udržované turistické trasy mají celkovou délku okolo 50 km a na ně navazují trasy vedoucí do různých míst Šumavy. Můžete se vydat například na Horskou Kvildu (6 km), Kvildu (10km), k Prameni Vltavy (16km) či na Modravu (15km).

V těsné blízkosti běžeckého stadionu jsou i další zajímavá místa, která stojí za návštěvu. Například horní plošina skokanského můstku upravena jako rozhledna, kousek dále, na vrcholu Churáňova je meteorologická stanice 1. řádu s mezinárodním kódem. Na vrchol Churáňova můžeme vyjet 750 m dlouhou sedačkovou lanovkou a jsou zde i lyžařské vleky a tratě pro sjezdové lyžování.

Od hotelu Churáňov vede 7 km dlouhá okružní trasa naučné stezky s 10 zastávkami a informačními tabulemi a třemi vyhlídkovými místy. V zimním období je trasa vhodná i pro běžkaře. V Churáňově se dochovalo několik dřevěných horských chalup a usedlostí, zajímavá je např. chalupa č.14, zvaná U Churáňů, která byla postavena již v roce 1746. Z přírodních zajímavostí v okolí stojí za zmínku rulové Klostermannovy skály, které vznikly působením vody a mrazu. Z jejich vrcholu je pěkný, i když částečně omezený výhled.


    Zpět na předchozí stránku

     


    Počasí

    Neděle 28.04.

    25°C
    12°C

    Pondělí 29.04.

    23°C
    12°C

    Handicap
    Ostatní
    Anketa

    Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

    • Doporučení kamaráda
    26.9% (20112)

    • Sezónní katalog cestovních kanceláří
    18.7% (13952)

    • Nabídka z reklamních letáků
    18.9% (14116)

    • Last minute
    18.1% (13497)

    • Prostřednictvím internetu
    17.4% (12986)

    Celkem hlasů: 74663

    Přihlášení

    Váš login:

    Vaše heslo:


    Novinky mailem

    Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


     

     

     

     

     

    Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.