E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

28.12.2007

Šumavou pojede silvestrovský vlak na téma sci-fi a fantasy

 

Tématem tradiční silvestrovské jízdy zvláštním vlakem, kterou pořádají milovníci drážní nostalgie ze Stifterova pošumavského železničního spolku,

 

bude tentokrát sci-fi a fantasy. Po trati Vimperk - Kubova Huť a zpět pojedou v pondělí tři páry vlaků a účastníci budou mít možnost vystoupit na vrchol Boubína. Čeká je program plný překvapení a recese, hodí se přijít v nevšedních kostýmech, řekl jednatel spolku Vladislav Šlégr.
Akce se koná už osmý rok a láká stovky lidí, loňský ročník přilákal přes 1700 cestujících. Proto organizátoři letos jeden pár vlaků přidali. Téma vždy musí vybízet k humoru a představivosti. "Loni jsme měli vlak hrůzy a od hororu je to už jenom krok k tématu sci-fi a fantasy," vysvětlil Šlégr.
Upozornil, že ani letos se spolku nepodařilo pro tuto akci sehnat nafukovací vlak, takže je třeba přijít co nejdřív. Místa není možné předem rezervovat. Odjezdy z nádraží ve Vimperku jsou v 8:00, 9:45 a ve 13:30, příjezdy na Kubovu Huť v 8:32, 10:17 a ve 14:01. Zpět z Kubovy Huti se zvláštní vlaky vydají v 8:50, 12:50 a ve 14:50. Všechny vlaky zastavují na Lipce.
Ve vlacích bude také jako obvykle zařazen restaurační vůz s hudebním doprovodem a přímo vesmírným menu. "Jeho osádka se bude snažit napojit a nakrmit všechny přítomné astronauty, hobity, rytíře Jedi a jiné Návštěvníky a Vetřelce," podotkl Šlégr.
Před hotelem Arnika na Kubově Huti bude úřadovat pojízdná kancelář Pohádkového království a úřadovna Vlakové pošty, které mají připravena rozličná razítka, včetně jednoho zcela nového. Podrobnosti najdou zájemci na adrese www.sweb.cz/spzs.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19779)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13699)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13857)

• Last minute
18% (13219)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12682)

Celkem hlasů: 73236

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.