E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

28.06.2007

Mostecko

Hora Svaté Kateřiny láká do nového autokempu

 

Horská obec Hora Svaté Kateřiny na Mostecku se 340 obyvateli se snaží přilákat turisty. Její představitelé dnes uvedli do provozu nový autokemp pro šest karavanů.

 

Je vybudován v atraktivním prostředí u hranic s Německem naproti lyžařskému svahu, kde se počítá i s vybudováním hornicko-geologického muzea a lanovky, řekl dnes novinářům místostarosta obce Petr Pakosta.
Výstavba budovy kempu se zázemím pro hosty včetně toalet, dřevěného altánu, úprava terénu pro karavany a vybudování inženýrských sítí si vyžádaly více než čtyři miliony korun. Většinu peněz obec získala z dotace ministerstva pro místní rozvoj. Práce trvaly pět měsíců.
Od přílivu turistů si obec podle Pakosty slibuje rozvoj podnikatelských aktivit, zejména v oblasti stravovacích a ubytovacích služeb.
"V kempu s celoročním provozem počítáme zejména s holandskou klientelou. Okolí Krušných hor je skvělým místem pro pěší i cykloturistiku. V zimě lyžařům nabízíme dobře připravenou sjezdovku s vlekem. Pokud si návštěvníci kemp oblíbí, přivezou příště i své známé. V takovém případě se otvírá prostor pro nové restaurace a ubytovací kapacity, což by pomohlo snížit míru nezaměstnanosti v obci," uvedl Pakosta.
Rozvojové plány města v oblasti cestovního ruchu označil i za přípravu na otevření hraničního přechodu pro automobily do 3,5 tuny se sousední saskou obcí Deutschkatharinenberg v lednu příštího roku. "O automobilový přechod jsme usilovali řadu let. Zatím funguje jen přechod pro pěší," doplnil.
Hornicko-geologické muzeum vznikne v Mikulášské štole, kde fungovalo do roku 1939. Náklady na rekonstrukci štoly a vybudování muzea obec odhaduje na 12 milionů korun. Projekt podporují německé úřady, obdobnou hornickou tradici obnovují na druhé straně hranic. Mikulášská štola je považována za jedno z možných úložišť legendární Jantarové komnaty, uloupené za 2. světové války v Carském Sele u Petrohradu nacistickými vojsky.
Dvousedačková lanovka by měla spojit dolní část obce s jejím centrem. V zimě by mohla sloužit i jako vlek pro lyžaře. Vypracování projektu lanovky uhradil ústecký krajský úřad. Výstavba nové lanové dráhy by přišla na více než 20 milionů korun, tolik peněz obec nemá. Hledá proto investory.
Před pěti lety začala v Hoře Svaté Kateřiny sloužit po dvacetileté přestávce rozhledna. Rekonstrukce více než 100 let staré stavby stála 1,5 milionu korun. Ve vyhlídkové věži rozhledny jsou umístěny dalekohled a kamera. Ještě před návštěvou horské oblasti Mostecka tak lze jejím prostřednictvím získat na internetové adrese www.horasvatekateriny.cz aktuální informace o počasí.

Autor: ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19846)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13751)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13907)

• Last minute
18.1% (13274)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12748)

Celkem hlasů: 73526

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.