E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

23.06.2007

Plzeňsko

V Nepomuku se o víkendu otevře naučná stezka

 

V neděli se turistům v Nepomuku a okolí otevře naučná stezka pod Zelenou Horou. Na bezmála 4,5 kilometru nabídne devět zastavení s informačními tabulemi.

 

Seznámí návštěvníky s historií, přírodou i zajímavými osobnostmi. Stezka vede z Nepomuku, kolem zámku Zelená Hora, do obce Klášter a zpět do města, řekl dnes ČTK Petr Brož, který má na Nepomucku na starosti cestovní ruch.
"Je to úplně první naučná stezka na Nepomucku, dosud byla asi nejbližší podobná až v Chanovicích," řekl Brož. Město stezku, která přišla na několik desítek tisíc korun, realizovalo díky příspěvku EU na rozvoj cestovního ruchu, pomohli i místní sponzoři.
První zastavení představí historii Nepomuku, druhá tabule informuje o bývalém poštovním úřadě a slavných místních umělcích - o malířích Augustinovi Němejcovi a Viktoru Peškovi a spisovateli Alexandru Berndorfovi. Třetí zastavení je u sochy a studánky svatého Jana Nepomuckého a vypráví o tomto místním světci, další tabule jsou o přírodě a zvířatech, o zámku Zelená Hora, o řece Úslavě a jejich živočiších. Jedno zastavení je věnováno také obci Klášter, která vznikla na rozvalinách bývalého cisterciáckého kláštera z 12. století. Na zpáteční cestě do Nepomuku se turisté zastaví ještě na Červeném mostě a u kapličky svatého Vojtěcha.
"Na každém zastavení je také soutěžní otázka pro děti. Na konci se dozvědí, jestli luštily správně," doplnil Brož. Každá tabule obsahuje navíc esoterické zamyšlení nebo poezii a obrázek namalovaný tak zvanou automatickou kresbou od propagátorky tohoto druhu tvoření Evy Suttnerové ze Starého Plzence.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19808)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13721)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13876)

Last minute
18.1% (13252)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12718)

Celkem hlasů: 73375

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.