E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Úterý, 11. 06. 2024
Svátek slaví Bruno
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

07.08.2006

Letecká doprava

S Českými aeroliniemi cestovalo v prvním pololetí téměř 2,5 milionu cestujících

 

České aerolinie přepravily za prvních šest měsíců letošního roku o 6 % cestujících více než vloni. S národním leteckým dopravcem v prvním pololetí cestovalo celkem 2,46 milionů pasažérů,

 

což je o 140 tisíc více než ve stejném období loňského roku. Největší podíl na přepravních výsledcích ČSA má pravidelná doprava, kde počet přepravených osob dosáhl 2,15 milionů. Meziročně se tak tento počet zvýšil o tři procenta. Podíl cestujících ČSA na počtu všech osob, odbavených na Letišti Praha, se v prvním pololetí ustálil na 48 procentech a České aerolinie si tak udržely dominantní postavení na trhu letecké dopravy České republiky.
?V uplynulém období jsme se zaměřili zejména na stabilizaci počtu nalétávaných destinací a zvýšení efektivity nabízených kapacit. I přesto se však ukazuje, že bude nutné podrobit jednotlivé tratě detailní analýze, abychom byli schopni pružně reagovat na tržní situaci,? uvedla k výsledkům viceprezidentka pro marketing a vývoj produktu ČSA Marie Macounová, a dodala: ?Dosavadní výsledky potvrzují správnost našeho rozhodnutí posílit spojení hlavně do destinací v Rusku a do dalších zemí východní Evropy. Rusko je pro nás už nyní druhým nejvýznamnějším zahraničním trhem z hlediska výnosů i počtu cestujících.?
Se zavedením letního letového řádu nabídly ČSA svým klientům novou linku do ukrajinské Oděsy. Po prvních třech měsících provozu vykazuje tato linka velmi nadějné výsledky. Svou pozici České aerolinie posílily také na linkách do Chorvatska, Slovinska, Polska a Řecka.
Rovněž v přepravě zboží a pošty došlo u Českých aerolinií k nárůstu. Oproti stejnému období loňského roku vzrostl objem přepravy o 3,6 % a přesáhl 10 tisíc tun.

Zdroj : ČSA

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Středa 12.06.

25°C
12°C

Čtvrtek 13.06.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.4% (21386)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.8% (15281)

• Nabídka z reklamních letáků
19% (15402)

• Last minute
18.2% (14789)

• Prostřednictvím internetu
17.6% (14239)

Celkem hlasů: 81097

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.