E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

26.10.2005

Českolipsko

Máchův kraj chce s pomocí dotací z EU přilákat více turistů

 

Více turistů a zejména vyznavačů aktivní dovolené chce v příštích letech přilákat kraj kolem Máchova jezera. Město Doksy proto ve spolupráci s dalšími organizacemi zpracovalo projekt

 

propagace, na který získalo příspěvek z evropských fondů. "Cílem prezentace je ukázat, že region nenabízí jen koupání v Máchově jezeře, ale například také terény pro cykloturistiku a řadu přírodních a historických zajímavostí," řekl starosta Doks Zdeněk Krenický.
Oblast kolem Máchova jezera je na turistice ekonomicky závislá. Poslední dva roky však byly pro tamní podnikatele velmi špatné. V roce 2004 poznamenal sezonu vysoký výskyt sinic v jezeře, kvůli kterému hygienici zakázali koupání, letošní léto zase bylo studené a koupání nepřálo. Město se proto snaží ve spolupráci s podnikateli ukázat, že kraj nabízí i jiné vyžití.
Radnice už podle Krenického připravila propagační materiál o Máchově kraji a také cyklomapu se sedmi tipy na výlety. "Pracuje se také na publikaci, která kraj kolem Máchova jezera turistům představí. Všechny materiály vydáváme v češtině, němčině a angličtině," řekl starosta a dodal, že město počítá i s účastí na tuzemských a zahraničních veletrzích cestovního ruchu. Projekt přijde na 1,2 milionu korun, z nichž zhruba 58 procent získala radnice ze Společného regionálního operačního programu (SROP).
Do projektu se zapojila i společnost Regio Máchova kraje, která provozuje pláže kolem Máchova jezera, lodní dopravu na něm a také velký kemp. "Rádi bychom, aby návštěvníci věděli, že tento kraj nenabízí jen koupání," řekl jednatel společnosti Luděk Téra. Určitý posun už byl podle něj patrný letos. "I když počasí pobytu u vody nepřálo, návštěvníci neodjížděli domů, ale hodně například jezdili na výlety," poznamenal Téra.
I díky tomu podle něj nebyla letošní sezona tak špatná, jak se původně předpokládalo. "Pláže sice kvůli špatnému počasí prodělaly, ztrátu ale zhruba vyrovnává právě kemp a lodě," dodal Téra, který věří, že v budoucnu se Máchovo jezero stane oblíbeným místem zejména pro aktivní rodinnou dovolenou.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19839)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13746)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13903)

• Last minute
18.1% (13271)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12742)

Celkem hlasů: 73501

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.