E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

23.10.2005

Turnovsko

V Českém ráji přibude hravá lesní stezka pro děti

 

V Českém ráji přibude lesní naučná stezka s hravými úkoly pro děti. Povede kolem Sedmihorek, měří tři kilometry a je již hotová. Pro veřejnost se slavnostně otevře v sobotu

 

odpoledne. ČTK to dnes řekl mluvčí Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Český ráj Lukáš Bílek.
"Na stezce rodiče s dětmi najdou 17 zastavení. Někde si mohou zahrát na dřevěný xylofon, jinde si vyzkoušejí, jestli doskočí do dálky jako žába, liška nebo zajíc," dodal Bílek. Výletníci mohou na stezce podle letokruhů odhadovat věk stromů a jejich kroky kromě jiného povedou vedle nejstaršího českého dubu. Dostanou šanci obkreslit si listy podle vyřezaných tvarů nebo přiřazovat šišky ke stromům, na nichž rostou. Dozvědí se i to, jaká zvířata na stromech bydlí a kde mají svá hnízda, případně úkryty.
"Pro inspiraci jsme se vydali do Bavorského lesa v Německu, kde s dětmi při výletech do přírody umějí velmi dobře pracovat," řekl Bílek. Stezku vybudovaly společnými silami Správa CHKO Český ráj, Lesy České republiky, Český svaz ochránců přírody, Liberecký kraj, Správa ochrany přírody, obec Karlovice a kemp v Sedmihorkách. Právě v kempu cesta lesem začíná a končí. Rodiny si tam mohou koupit dětského průvodce stezkou. Vyšel v nákladu 3000 kusů a výletníci si tam dokreslí nebo dopíšou, co cestou viděli nebo dělali.
Náklady na vybudování stezky byly zhruba 100.000 korun a přispěl na ni Státní fond životního prostředí. "Všechno jsme důkladně probírali s místním revírníkem Josefem Jandou, a tak máme jistotu, že o okolním lese nebudeme rozšiřovat žádné bludy," shrnul Bílek.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19806)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13719)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13874)

• Last minute
18.1% (13249)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12715)

Celkem hlasů: 73363

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.