E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

12.10.2005

Cyklobusy do Polska

Cyklobusy z Královéhradeckého kraje budou jezdit i do Polska

 

Koordinátoři projektů speciálních cyklobusů v Královéhradeckém kraji tvrdí, že o přepravu horských kol byl v letošní sezoně velký zájem. Například v Krkonoších využilo speciální

 

linky přes 28.000 turistů, co je o zhruba 10.000 lidí více ne v loňském roce. V roce 2006 se provoz linek ještě rozšíří, některé spoje by mohly zajíždět i do Polska, vyplynulo z ankety ČTK. "Speciální linky v Krkonoších byly letos v provozu 78 dnů, loni to bylo 51 dnů. Letošní rozhodnutí o prázdninách jezdit každý den bylo správné, zájem byl obrovský," řekla dnes ČTK koordinátorka projektu krkonošských autobusových linek Miroslava Chaloupská. Kromě rozšíření provozu bylo letos v Krkonoších novinkou připojení Trutnova a Kořenova a možnost cestovat s kolem do Českého ráje. "V příštím roce chceme zlepšit propojení páteřní linky s vlaky a také umožnit cestu s kolem do podhorských oblastí. Dlouhodobě zvažujeme také možnost, aby cyklobusy zajížděly do Polska, kde hledáme vhodnou partnerskou organizaci," řekla Chaloupská. S letošní sezonou jsou spokojeni také v Orlických horách, kde se na provozu cyklobusů podílí trojice dopravních společností. "Přestože počasí bylo přes léto všelijaké, jsme se zájmem spokojeni," uvedl Jaroslav Štefek, sekretář Euroregionu Glacensis, který provoz linek koordinuje. V Orlických horách by mělo být příští rok možné překročit s cyklobusem česko-polskou hranici v Orlickém Záhoří, aby cyklisté měli lepí šanci poznat i polskou část hor. "Zatím neplánujeme, e by tyto linky v Orlických horách jezdily kadý den jako v Krkonoších, je tu méně turistů a zřejmě by nebyly dostatečně vytížené," řekl Štefek.
V Královéhradeckém kraji jsou během letní sezony v provozu speciální cyklobusy v Krkonoších, Orlických horách, v Českém ráji a také na Náchodsku. Krajský úřad provoz těchto linek podporuje, v posledních letech uvolňuje ročně zhruba 1,5 milionu korun.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19783)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13700)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13860)

Last minute
18.1% (13223)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12686)

Celkem hlasů: 73252

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.