E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Úterý, 19. 03. 2024
Svátek slaví Josef
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

20.09.2005

Ústecko

Erbenova vyhlídka se má změnit

 

Zcela jinak má v budoucnu vypadat Erbenova vyhlídka. Radnice Severní Terasy se ji letos chystá přestavět. Jak bude ale toto místo, které je oblíbeným cílem Ústečanů, vypadat,

 

zatím není vůbec jasné. Varianty jsou dvě, nebo možná tři. Dvě počítají s tím, že by se na kamennou vyhlídku postavila dřevěná nástavba. Jedna pochází z dílny ústeckého architekta Zdeňka Havlíka. Další je jen studií pražského architektonického Atelieru 6. Třetí možností je návrh konstrukce z ocele vytvářející písmeno E, která by stylizovala právě název vyhlídky, a navrhl ji také Atelier 6.
?Dvacátého čtvrtého ledna o tom bude jednat naše zastupitelstvo a očekávám velkou diskuzi. Rozhodnutí, jak bude vyhlídka vypadat ale nepadne. Jde o to, aby architekti zastupitele i veřejnost seznámili se svými názory,? uvedla místostarostka Severní Terasy Alexandra Kovaříková. Spolu se starostou Jiřím Brodským přiznávají, že od okamžiku, kdy se začalo mluvit o tom, že má být vyhlídka přestavěna, se setkali s mnoha názory. Ať pro, nebo proti variantě, nebo i s tím, že by bylo lepší vymyslet něco jiného. ?Po pravdě řečeno, osobně bych byla ráda, kdyby se sešlo ještě více návrhů, aby se dal vybrat ten nejlepší,? říká Kovaříková.
Například dřevěná konstrukce má velkou nevýhodu a ta se ukázala v minulosti již několikrát, Ačkoli to málo Ústečanů ví, Erbenova vyhlídka nebyla vždy taková, jakou ji znají dnes. Vypadala jinak a dřevěná konstrukce, která ji tvořila, zde nikdy dlouho nevydržela. Na vyhlídce je totiž silný vítr, a ačkoli druhá dřevěná varianta byla stavěna s tím, že má vydržet, nebylo tomu tak. Pokaždé ji vítr shodil.

Zdroj : Ústecký deník

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Středa 20.03.

25°C
12°C

Čtvrtek 21.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19752)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13683)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13840)

• Last minute
18% (13202)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12669)

Celkem hlasů: 73146

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.