E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

09.09.2005

Dny evropského dědictví

Jihočeské památky se otevřou návštěvníkům více než jindy

 

Díky Dnům evropského dědictví si budou moci lidé v Jihočeském kraji o víkendu prohlédnout řadu objektů zdarma. Zároveň se dostanou i do míst, která jsou jinak pro veřejnost uzavřena.

 

Českobudějovický Národní památkový ústav například zpřístupní všechny objekty, které spravuje, a ve většině z nich nabídne i doprovodné akce.
Nabídku zpestří i nejnavštěvovanější jihočeské zámky. Český Krumlov otevře návštěvníkům po oba dny zdarma Renesanční dům spojený s unikátním barokním divadlem, který tvoří zázemí divadla s depozitářem kostýmů a rekvizit. Na Hluboké uvidí lidé zdarma obrannou věž gotického hradu, která byla romanticky upravena v době přestavby zámku ve stylu windsorské gotiky. Červená Lhota nabídne bezplatné prohlídky sklepení. "Koupí-li si návštěvník vstupenku do zámku Červená Lhota, může ji tentýž den použít k volnému vstupu do zámku Dačice nebo na I. prohlídkovou trasu jindřichohradeckého zámku," řekla ČTK Hana Svobodová z Národního památkového ústavu. Vzájemná spolupráce těchto objektů, kdy jedna vstupenka platí i do dalších dvou, trvá už druhý rok. Zámek Kratochvíle otevře po oba dny kostel Narození Panny Marie, na Landštejnu nebude nutno platit za prohlídku gotických sklepů. Rožmberk nabídne zdarma Anglickou věž, která je jednou z nejstarších částí dolního hradu. Vstupenka do Rožmberku navíc ve stejný den otevře i hrad v Nových Hradech a naopak. Nové Hrady umožní zdarma také prohlídku sklepů. Zakoupí-li si návštěvník vstupenku na I. i II. prohlídkovou trasu zámku Třeboň, bude ji moci využít ještě týž den k bezplatnému vstupu do Schwarzenberské hrobky Domanín a naopak. Zvíkov v sobotu odpustí vstupné studentům, dětem, důchodcům a zdravotně postiženým lidem. Ve zlatokorunském klášteře bude po oba dny za snížené vstupné otevřena hlavní prohlídková trasa s chrámem Nanebevzetí Panny Marie, lidé s nárokem na slevu budou mít vstup zdarma. Od 10:00 a od 13:00 hodin zpestří program i zvláštní neplacená prohlídka opatství.

Zdroj : Rozhlas

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19849)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13752)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13908)

Last minute
18.1% (13276)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12749)

Celkem hlasů: 73534

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.