E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

29.08.2005

Cyklostezka v Děčíně

Obyvatelé Děčína budou po cyklostezce jezdit skrz město

 

Obyvatelé Děčína budou moci po cyklostezce jezdit skrz město. Radnice vybrala firmu, která trasu pro milovníky kol dlouhou 1,5 kilometru postaví. Cesta pro cyklisty propojí staré město

 

s Tyršovým mostem a skončí u soutoku Labe s Ploučnicí. "Věříme, že 75 procent nákladů na stavbu získáme po jejím dokončení z fondů Evropské unie," řekl starosta Vladislav Raška.
Vítězem výběrového řízení se stala litoměřická společnost Chládek&Tintěra. Podle Rašky nabídla nejnižší cenu, a to 7,6 milionu korun. Další čtyři společnosti žádaly za dílo až o dva miliony korun více.
Dělníci budou moci s výstavbou začít v září. První část cyklostezky dlouhé necelého půl kilometru by mohla být hotová do listopadu.
V projektu se trasa oproti původním plánům změnila kvůli neshodám s ekology. Ochránci přírody přesvědčili radnici o změně kvůli výskytu bobra v Labi, který by neměl být rušen. Cyklostezka tak v místě, kde podle ekologů bobr žije, uhne dál od řeky.
Radnice stavbu cyklostezky chtěla kvůli jiným investicím odložit. Město však prodalo na konci května akcie teplárny Termo Děčín a teplárenskou soustavu Bynov za 80 milionů korun, a peníze tak může využít i na původně neplánované akce.
Další část cyklostezky podél Labe letos postaví také Ústí nad Labem. Města však zatím cyklostezka z Ústí do Děčína nepropojí. Přitom právě cyklistická magistrála mezi těmito městy je součástí takzvaného Zeleného koridoru Labe. Podle původního plánu měla již letos propojit Hamburk s Prahou přes Drážďany, Děčín, Ústí, Litoměřice a Mělník.
Na stavbu stezek však samosprávy nemají dostatek peněz. Ústecký kraj chce proto vytvořit velký projekt, na nějž by mohl získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury nebo evropských fondů

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19794)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13709)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13868)

Last minute
18.1% (13235)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12702)

Celkem hlasů: 73308

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.