E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

19.08.2005

Mezinárodní kemp

Malšovice vybudují mezinárodní kemp se zázemím pro 100 hostů

 

Obec Malšovice chce postavit na svém území kemp pro 100 hostů. Sjíždět by se sem měli především turisté z Německa. Náklady na stavbu kempu se zázemím odhaduje radnice na deset milionů

 

až 15 milionů korun. "Chceme v lokalitě také rozšířit koupaliště, což bude stát dalších sedm až deset milionů korun," řekl starosta obce Pavel Plachý.
Malšovice leží v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Právě místo uprostřed lesů by mělo být lákadlem pro cizince. "Očekáváme, že k nám budou jezdit Němci či Nizozemci, se saskými městy jsme už navázali spolupráci," uvedl Plachý. Právě spojení se zahraničními městy by podle něj mohlo pomoci k získání dotace z evropských fondů.
Radnice vyčlenila v letošním rozpočtu na stavbu 2,5 milionu korun. Stavět chatky, občerstvení, recepci a sociální zařízení bude asi až příští rok. "Musíme čekat na vyjádření krajského úřadu k vlivům stavby na životní prostředí," vysvětlil Plachý.
Sezona v kempu začne zřejmě na jaře 2007. V areálu by kromě chatek a zázemí mělo být také fotbalové a volejbalové hřiště, plocha pro karavany, minigolf, ohniště, dětské atrakce nebo skatepark. Z malého koupaliště by měl být velký plavecký bazén. "Kemp bude mít ekonomický přínos pro celou obec, navíc by v něm mohlo několik lidí najít práci," dodal starosta.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19862)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13760)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13918)

• Last minute
18.1% (13286)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12760)

Celkem hlasů: 73586

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.