E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

17.08.2005

Netopýří noc

Šumavský národní park zve zájemce o přírodu na netopýří noc

 

Pracovníci šumavského národního parku připravili na tuto sobotu pro veřejnost večerní program, při němž se lidé seznámí s netopýry. Netopýří noc v Kašperských horách na Klatovsku by měla

 

lidem nejen poskytnout mnoho informací o životě a ochraně netopýrů, ale také jim nabídnout pohled na několik druhů netopýrů přímo v terénu.
"Chceme lidi víc s netopýry seznámit a vysvětlit jim, že mají své místo v přírodě, připravujeme také praktickou ukázku výzkumu netopýrů," řekl Luděk Bufka z národního parku, který bude netopýří nocí provázet. Na netopýry se podle něj různé výzkumy zaměřují v Česku poměrně často a dlouhodobě. Sleduje se například jejich populační dynamika. "Aktivně létající savci jsou sami o sobě velmi zajímaví," tvrdí Bufka.
Na Šumavě a v Pošumaví podle něj žije deset až 15 druhů netopýrů včetně některých vzácnějších druhů, jako je například netopýr velkouchý nebo stromový. Účastníci akce mají šanci vidět při exkurzi do terénu na vlastní oči šest až osm druhů. Netopýří populace podle Bufky na Šumavě v poslední době mírně vzrůstá. Je to i díky tomu, že se v přírodě používá méně chemikálií.
"Budeme mít s sebou také netopýří detektor," slíbil Bufka. Díky tomuto přístroji budou lidé schopni slyšet ultrazvukové signály, které netopýři vydávají. Výprava za netopýry začíná 20. srpna v 18:00 v informačním středisku v Kašperských Horách. Zájemci o výpravu by neměli zapomenout na baterku a dobrou obuv.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19827)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13733)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13894)

Last minute
18.1% (13263)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12735)

Celkem hlasů: 73452

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.