E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 19. 04. 2024
Svátek slaví Rostislav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

13.05.2005

Turnovsko

Turnovská radnice chce odlehčit Českému ráji

 

Snahou přiblížit turistům i méně navštěvovaná místa chce turnovská radnice letos docílit rovnoměrné návštěvnosti této chráněné oblasti.
Projekt radničních úředníků počítá

 

s větší propagací lokalit, které turisté doposud navštěvovali spíše sporadicky, a chce odlehčit tradičně přetíženým místům, z nichž mnohá už každoročně větší počet sezónních návštěvníků neunesou.
Projekt směřuje k tomu, aby turisté nejezdili pouze na každoročně přetěžovaná území chráněné krajinné oblasti o rozloze kolem 200 km2. Popelkou turistického zájmu by neměla zůstat neméně zajímavá místa, např. okolí Dolního Bousova, Libáně, Kopidlna nebo Lomnice nad Popelkou, přiblížil vedoucí odboru cestovního ruchu radnice Aleš Hozdecký. Záměru mají pomocí i turistické noviny, které letos poprvé vyšly barevně v nákladu 10 tis. výtisků. Obsahují nabídku aktivit a služeb pro návštěvníky území o rozloze 1000 km2 od středočeské Mladé Boleslavi po severočeský Železný Brod. Tiskovinu o 20 stranách, kde nechybějí jízdní řády turistických autobusů, které Český ráj propojí s Krkonošemi a středními Čechami, doporučené pěší a cyklistické trasy nebo seznamy pamětihodností, začnou v trojjazyčné verzi prodávat informační centra.
Snahu turnovské radnice pokud možno rovnoměrně rozmístit turisty po Českém ráji vítají i ochranáři, kteří o něco podobného léta usilují. Invaze turistů do nejcennějších lokalit Chráněné krajinné oblasti přiměla letos ochránce přírody k průzkumu počtu návštěvníků. Lustrace množství a skladby turistů pomůže zjistit, kolik toho exponovaná místa Českého ráje ještě unesou. Zjistíme tak objektivní data, která nám pomohou stanovit budoucí postup ochrany přírody, konstatovala vedoucí CHKO Český ráj Lenka Šoltýsová.

Zdroj : Halo noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 20.04.

25°C
12°C

Neděle 21.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19984)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13837)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14002)

• Last minute
18.1% (13382)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (12853)

Celkem hlasů: 74058

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.