E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pondělí, 29. 04. 2024
Svátek slaví Robert
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

10.04.2005

Činské nemocnice cílem turistiky?

Transplantační turistika do Číny

 

Za velké peníze se do Číny sjíždějí bohatci, aby jim tam byla provedena pro zachování jejich života transplantace lidských orgánů, naneštěstí z těl popravených zločinců.
Ředitel transplantačního centra na univerzitě v

 

New Yorku doktor Thomas Diflo to vysvětluje jednoduše: na západě na transplantaci orgánů, zejména ledvin, čekají desetitisíce nemocných, a orgánů - i od zemřelých - je stále nedostatek.

Oficiálně Čína přiznává pět tisíc popravených zločinců ročně, neoficiální údaje mluví o dvojnásobku. Odhady mluví o tom, že se ročně z 1600 popravených za peníze transplantuje 3200 orgánů. Samozřejmě se na tom podílejí luxusní kliniky a dobře zaplacení lékaři. Pokud jde o nemocné, pak doktor Diflo říká, že beznaděj co do naděje k získání orgánu je vede k zoufalým činům - zaplatí si orgán z popraveného zločince.

Čínské úřady už k tomu vydaly směrnice: lze použít jen těl popravených zločinců, které si rodina popraveného nevyžádá, a dokonce se od popravovaných vyžaduje souhlas k použití jejich orgánů. Nicméně doktor Diflo vyzývá k boji proti této neetické praxi, zejména pokud jde o západní lékaře, kteří své nemocné k transplantaci do Číny posílají. I když trest smrti je v pokročilých zemích odstraněn, zločinec by v Číně stejně přišel o život, a je rozpor v tom, že za dnešní praxe alespoň někomu zachrání život.

S tím asi sotva někdo bude souhlasit a jediné řešení je pak snad v tom, že i když v Číně nepřestanou tak hromadně popravovat, je třeba čínské lékaře přesvědčit, aby se na těch transplantacích nepodíleli. Ovšem ty životně nezbytné orgány přijdou nazmar.


Zdroj : ČRo

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Úterý 30.04.

25°C
12°C

Středa 01.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20130)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13979)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14127)

• Last minute
18.1% (13522)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13011)

Celkem hlasů: 74769

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.